VIDEO Klapa Samoana stiže u Hrvatsku, pogledajte njihovu najavu i Suze za zagorske brege

Klapa Samoana 16. kolovoza stiže u Hrvatsku, pogledajte njihov najavni video, od 10. minute – Suze za zagorske brege.

I još par krasnih stvari:

Klapa Samoana osnovana je u Aucklandu 2011. godine. Iste godine imali su i prvi nastup na Božićnom koncertu Hrvatskoga društva u Aucklandu. Nastupali su na raznim događanjima u hrvatskim i pacifičkim krugovima. Njeguju samoanski a capella zvuk.

U srpnju 2013. godine nastupali su u sklopu Tarara Croatian Tour, zajedno s hrvatsko-novozelandskim Folklornim ansamblom Kralj Tomislav i maorskom folklornom skupinom Te Ihi Connections.

Nastupili su na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2013. godine kao gosti Festivala.

Tada su pjevali pjesme “Vilo moja”, “Projden kroz pasike”, “Ju te san se zaljubia” i obradu jedne tradicionalne samoanske pjesme.

2015. godine u sklopu 15. međunarodnoga festivala folklora u Velikoj Gorici nastupili su u Velikoj Gorici i u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića.[4][5] Na 15. međunarodnome festivalu folklora u Velikoj Gorici nagrađeni su za najbolju vokalnu izvedbu, a nagradu su podijelili s KUD-om “Gradina” iz Polače.

U srpnju 2015. godine, zajedno s hrvatsko-novozelandskim Folklornim ansamblom Kralj Tomislav i maorskom Kapa haka skupinom Te Roopu Tarara o Aotearoa, imali su turneju po Hrvatskoj Ujedinjeni u hrvatskoj pjesmi a nastupili su i u Međugorju (BiH) na Hercegovačkom kulturnom ljetu.

U Zagvozdu je 2015. godine jedan trg imenovan po njima.

Facebook Komentari