Najnovije iz Beograda: Šest Torcidaša se nagodilo sa srbijanskim tužiteljstvom, sedam ih je još u pritvoru, 14 ostaje u Padinskoj Skeli

Šestorica od 13 hrvatskih navijača “Torcide” nagodila su se s Drugim osnovnim tužiteljstvom i priznala krivnju za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošlog tjedna, za uvjetne kazne zatvora i izgon iz Srbije. Oni su već protjerani iz zemlje, kažu u sudu.

Sporazum o priznanju kaznenog djela između šestorice okrivljenih i Drugog osnovnog tužiteljstva u Beogradu zaključen je u srijedu, a potvrdio ga je sud, javlja RTS.

Glasnogovornica Drugog osnovnog suda Irina Kovačević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrivljeni osuđeni na uvjetne kazne od šest mjeseci zatvora, s rokom kušnje od dvije godine i mjeru izgona stranaca iz zemlje od tri godine.

Ostalih sedam navijača “Torcide” koji se terete za kazneno djelo teške krađe, još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedjelju zbog opasnosti od bijega.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužiteljstvo.

Kada je riječ o drugih 14 navijača splitskog “Hajduka”, koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz dućana na benzinskoj crpki u Vrčinu i crtanja grafita, njih je sudac za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj i odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo žalbe na ovu presudu.

Također, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice i sjekire.

MVEP u RS-u posjetio dio uhićenih Torcidaša, nitko nije zatražio konzularnu pomoć (valjda im je jasno da od savjetnice Srbije nema pomoći)

Facebook Komentari