I dalje vrući dani i tople noći, ali postoje predjeli gdje se možete naspavati, evo kad će kakvo-takvo osvježenje

Ni idućih dana nećemo predahnuti od vrućina pa je i za danas DHMZ izdao crveno upozorenje za sjeverni dio Jadrana, dok je za ostala područja na snazi umjerena ili velika opasnost od toplinskog vala

Svi znamo da je ljeto i da su visoke temperature u našim krajevima, slobodno možemo reći normalna pojava, ali nemojte olako uzimati upozorenja liječnika – pijte dovoljno tekućine, nosite laganiju odjeću i u svakom slučaju izbjegavajte izlaganje sunčevim zrakama, osobito u najtoplijem dijelu dana.

Iznad nas se nalazi anticiklona, a vlažni i nestabilni zrak drži se dalje od naših krajeva pa će u takvim okolnostima jutro biti vedro, bez nekog značajnijeg vjetra. Najniža temperatura će najugodnija biti u gorskim predjelima gdje će se uz 15-ak stupnjeva moći i dobro naspavati, u unutrašnjosti će biti oko 20, dok će na Jadranu tijekom noći biti najtoplije, od 24 do 26 stupnjeva.

Temperature do 35 stupnjeva

U nastavku dana ostaje više manje sunčano, vjetar slab, a temperatura još malo viša, od 33 do 35 stupnjeva.

Ljetno vrijeme sutra i na istoku zemlje, dakle i ovdje sunčano i vruće te uglavnom suho. Na sjevernom Jadranu će i tijekom dana biti sunčano, u gorju slično, ali uz vrlo malu mogućnost za tek rijetkim lokalnim pljuskom… Na moru će puhati uglavnom umjeren jugozapadnjak, a temperatura uz obalu oko 33 stupnja, dok će u gorju biti malo niža.

U Dalmaciji bez promjene – sunčano, vedro i vruće, temperatura će biti između 32 i 36 stupnjeva.

More uz ovih 26 ili 27 stupnjeva i ne pruža neko pretjerano osvježenje od ovih vrućina.

UV indeks će u cijeloj zemlji biti vrlo visok, a uz to će i dalje pritjecati vrući zrak pa izbjegavajte izlaganje suncu i teže fizičke napore.

Noći još malo toplije

Na kopnu idućih dana pretežno sunčano, noći će biti još malo toplije, a danju ostaje vruće. I tako će biti do subote kada očekujemo pljuskove i tek malo manje vruće vrijeme.

Bez promjene idućih dana i na moru, i dalje će biti sunčano i vruće – osobito u Dalmaciji, dok na sjevernom dijelu već u petak može biti ponekog pljuska.

Dakle, ostaje nam jednako vruće pa se svi, a osobito oni slabijeg zdravlja pridržavajte uputa liječnika, pijte dovoljno tekućine i držite se hlada.

Facebook Komentari