Teška i emotivna komemoracija za Olivera, svi na rubu suza: Putokaz kojim putem krenuti, kako istovremeno biti najveći i najskromniji

Klapa je na početku komemoracije izvela Oliverovu pjesmu “Moj galebe”.

Autor tekstova mnogih Oliverovih skladbi, Jakša Fiamengo, govorio je na komemoraciji. “Teško se s tobom rastati. Tvoj odlazak nismo mogli spriječiti, ali možemo spriječiti da odeš iz našega srca”, rekao je.

“Od nedjelje smo svi izgubili nekog svog. Nama glazbenicima on je bio svjetionik, putokaz kojim putem krenuti, kako istovremeno biti najveći i najskromniji”, rekao je glazbeni producent Nikša Bratoš.

Ostaje nam da budemo ponosni i sretni što smo uopće mogli biti njegovi suvremenici, što smo mogli i još možemo od njega učiti. A tebi Oli nek ti je laka zemlja i nek ti je mirno more, a grad i ljudi već su tvoji i bit će zauvijek, rekao je Bratoš.

Na komemoraciji je govorio i direktor Splitskog festivala, Tomislav Mrduljaš.

Gibonni se vidno potresen prisjetio nekoliko slika iz druženja s Oliverom.

Oliver je … sve smo rekli, ništa nismo rekli. Rekao je da je on na svom brodu i kapetan i sluga, a svi koji smo mu prijatelji znamo da je to istina u svim segmentima života. Ja bih želio reći svom kapetanu da je sve kako triba i da je sve ovo more samo za te, rekao je potpuno shrvani Gibonni.

Okupljeni su na kraju komemoracije zapljeskali velikom Oliveru, a nakon pet minuta svi su zapjevali bezvremensku pjesmu “Vjeruj u ljubav”.

Facebook Komentari