VIDEO DOČEK U LIVNU Dalić: Mi samo volimo svoje i sve drugo poštujemo, mi smo ponosni ljudi; Ćiro publici: Dajte onu Ćiro, p…..

Doček Zlatka Dalića u Livnu, okupilo se više od 50 tisuća ljudi.

Na doček su prije 18 sati došli Marko Perković Thompson i Mate Bulić, Miroslav Ćiro Blažević….. Stadion je iza 18 sati bio već gotovo pun, ali gužve su bile na putu do Livna, ljudi su pristizali.

Ovakav Zlatkov uspjeh mi znači mnogo u životu, nisam se ovome nikada nadao. Da će jednog Dalića ovako dočekivati, da će mu se ovako veseliti… Ovo Dalići još nisu doživjeli, a više ni neće, kaže Ivan Dalić, otac izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Marko Perković Thomson je za Livideo izjavio da će pjevati što publika bude od njega tražila. Rekao je i da se nada da će političari znati iskoristiti ovaj optimizam i zajedništvo koje su pokazali hrvatski navijači.

“Osjećaj je lijep. Ovo je mjesto rođenja našeg Dalića. Drago mi je da se ovoliko naroda odazvalo i da je pozvao ove ljude, ipak je to velika stvar za hrvatski narod općenito. Mislim da je ovo zaslužio svojim zalaganjem, trudom i radom”, kazao je Perković za Livno-online i dodao da su svi ponosni na Dalića koji “nam je svima digao ponos”. Rekao je da je na dočecima u Zagrebu, Varaždinu i Livnu bio na poziv izbornika Dalića.

Prema posljednjim procjenama na stadionu se nalazilo oko 20 sati preko 35 000 ljudi, a kolone i su i dalje pristale, pisao je Livno-online.

Eksplozija u publici kad je malo iza 21 sat najavljen prvi od tri kuma, Miroslav Škoro.

Škoro je na pozornicu izašao s pozdravom “Hvaljen Isus i Marija”.

“Lijepo vas je vidjeti. Lijepo je vidjeti da se to dogodilo u Livnu kada se nije dogodilo negdje drugdje. Naše Livno je pokazalo kako se dočekuje selektor pobjedničke, hrvatske nogometne, najbolje na svijetu, reprezentacije. Pokazao je čovjek koji je vaš, Livnjak, koji je naš, skroman, hrabar, pošten… Čovjek koji nas je konačno ujedinio i učinio ponosnima. Gospodine Daliću, kapa do poda”, rekao je Škoro po izlasku na pozornicu. Kada je zapjevao “Sude mi” zapaljena je velika bakljada na stadionu, a okupljeni su u zrak digli i mobitele na kojima su upalili svjetla.

Dvadesetak minuta kasnije, drugi kum, Mate Bulić, veliki prijatelj obitelji Dalić, publika u ekstazi.

Bulić je na pozornicu izašao u hrvatskom dresu s kockicama i otpjevao “Moja Hercegovina”.

Oko 21:45 stigao je na pozornicu slavljenik Zlatko Dalić.

Dragi moji prijatelji, svi koji ste došli iz daleka i drugih krajeva. Dragi moji Livnjaci, moja draga obitelj. Hvala vam za osjećaj koji imam, osjećaj sreće i velikog ponosa. Hvala vam na tome. Nikad nisam zaboravio od kuda sam krenuo i gdje sam počeo, a karijeru sam počeo tu na Zgonima prije jako puno godina. Nakon 35 godina se vraćam kao drugi u svijetu, hvala vam lijepa. Znam s koliko ste emocija i strepnje navijali za hrvatsku reprezentaciju. Mi nismo svjetski prvaci, ali vi znate da su dečki dali sve od sebe. Da su igrom i hrabrošću osvojili vaša srca, rekao je Dalić.

Molio bih vas da iz maloga Livna ode pozitivna poruka, ljubavi, tolerancije i mira. Mi samo volimo svoje i sve drugo poštujemo, mi smo ponosni ljudi. Među ljudima, koje bi sve htio pozdravit, je i jedan čovjek koji je meni puno pomogao, on je bio brončani… Mi smo srebrni, ali nikad nitko neće nadmašiti trenera svih trenera, Ćiro Blažević.

“Ja sam bio treći, ali on je drugi majku mu j… “, kaže Ćiro i obrati se publici: Dajte onu Ćiro, pederu…..

Danas najveća institucija FIFA tu titulu je dodijelila Zlatku Daliću…, možete biti ponosni na njega…., rekao je Ćiro u svojem stilu.

” Bilo nas je milijun u Zagrebu, Splitu, Zadru, ali ovdje nas je najviše”, kaže Ćiro i zapamtite, nije čudo da su dva Bosanca osvojila drugo i treće mjesto”, rekao je Ćiro.

Na pozornicu je stigao treći kum, Thompson, izvodi se najdraža pjesma Vatrenih, Lijepa li si. Pa je nastavio sa svojim repertoarom do nešto prije 23 sata, kada je i završio koncert.

Ranije danas:

U Livnu se sprema veliki doček Zlatka Dalića, evo što im je poručio

Share This Article