Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović komentirao izjave izbornika Zlatka Dalića da su ga određeni članovi Saveza htjeli smijeniti

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović komentirao je izjave izbornika Zlatka Dalića da su ga određeni članovi Saveza htjeli smijeniti nakon pripreme turneje u SAD-u.

“Možda nisam najbolji sugovornik jer zbog poslovnih obveza nisam putovao u Ameriku, pa tu priču na znam iz prve ruke. Bio sam iznenađen što je izbornik spomenuo pokušaj smjene. Činjenica jest i svi smo bili svjedoci da je bilo određenih neugodnih situacija nakon Perua kad je pustio kući šestoricu igrača pa su se pojavili razni komentari, tako i u medijima, pitanja o tome je li to bilo primjereno, ali to je sve prošlo svršeno vrijeme. Ne poznajem niti jednu osobu koja je u mojoj blizini rekla – želimo smijeniti Dalića! S njim imam izvanredno korektan odnos, zajedno smo proveli više od 40 dana, u kampu i hotelima, putovali, veselili se, skupa doručkovali, ručali, večerali, upoznao sam čovjeka i znam da je izvanredan, doista dar s neba HNS-u. Teško mi je pomisliti da postoji neka osoba koja ga je htjela u bilo kojoj fazi maknuti. Posebno zato što nas je kvalificirao na SP”, kazao je Vrbanović za Sportske novosti.

U srijedu je sjednica Izvršnog odbora HNS-a.

“Mislim da ćete vidjeti da postoji apsolutni konsenzus o Daliću. Neki spominju moje ime, da sam ja nezadovoljnik, ali to su stvarno gluposti.”

Hoće li Dalić ostati izbornik i kako tumačite njegovu izjavu da ne želi da mu se to ponovi čim nešto zaškripi? Može li se dogoditi da njegov uvjet za ostanak bude micanje nekih ljudi iz HNS-a?

“Ne, to nisam ni pročitao ni čuo. On je kazao da ga ruše dva-tri frajera, a dva-tri frajera nisu HNS. Mi smo preozbiljan Savez da bismo politiku krojili na temelju mišljenja jednog ili dvojice pojedinaca, a posebno je naglasio da je sa samim vrhom Saveza – rekao je s Davorom Šukerom, a to znači, vjerojatno, i sa mnom jer smo on i ja isti – ima izuzetno korektne odnose. I da nema nikakvih problema. U koga je točno upro prstom, trebalo bi njega pitati.”

Facebook Komentari