VIDEO Siromašna brazilska favela koja živi za Hrvatsku: Vatreni ovoj djeci donose neopisivu sreću

Jedna od 600 favela brazilskog velegrada Rio De Janeira nosi zanimljivo ime – Vila Croacia.

Slavlje, gol Rakitića protiv Rusije

Sve je počelo još 60-ih godina prošlog stoljeća kada je hrvatski svećenik Damian Rodin ovdje otvorio dvije škole za siromašnu djecu. Jednu je nazvao Brasil – Croacia, a njemu u čast nastalo je ime Vila Croacia.

Reporter Nove TV Saša Lugonjić posjetio je favelu prije dvije godine za vrijeme Olimpijskih igara. Na lokalnom igralištu dočekala nas je hrvatska zastava i dječaci u poznatim dresovima. Vila Kennedy, u kojoj je odrastao Eduardo, nedaleko je Vile Croacia.

“Eduardo nas je posjetio nakon Svjetskog prvenstva. Održao je staro obećanje da će nas posjetiti. Donio nam je hrvatske dresove, a i djeca i ja bili smo presretni zbog njegovog dolaska”, rekao je tada predsjednik projekta Vila Croacia je Geraldo Sergio Raymundo.

U četiri dobne kategorije nogometne momčadi Vila Croacia igra čak 120-ero djece. Glavni cilj projekta je da ih se makne s ulice, te im se omogući sretnije djetinjstvo.

Djeca iz Vile Croacia navijala su za Hrvatsku i na prijašnjim velikim natjecanjima, a posebno ih je razveselilo aktualno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, u kojem je Hrvatska izborila finale protiv Francuske.

Postanu li Vatreni prvaci svijeta, ne treba sumnjati da će ova djeca, kojima život nije podijelio najbolje karte, biti neopisivo sretna, prenosi gol.hr.

Facebook Komentari