VIDEO Hrvati na krovu Svijeta, Klapa Samoana, za našu drugu domovinu: Nije u šoldima sve

Nismo Hrvati, mi smo Samoanci, ali nadamo se, this weekend….. i “Nije u Šoldima sveeeeeeee”.

Klapa Samoana osnovana je u Aucklandu 2011. godine. Iste godine imali su i prvi nastup na Božićnom koncertu Hrvatskoga društva u Aucklandu. Nastupali su na raznim događanjima u hrvatskim i pacifičkim krugovima. Njeguju samoanski a capella zvuk.

U srpnju 2013. godine nastupali su u sklopu Tarara Croatian Tour, zajedno s hrvatsko-novozelandskim Folklornim ansamblom Kralj Tomislav i maorskom folklornom skupinom Te Ihi Connections. Nastupili su na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2013. godine kao gosti Festivala. Tada su pjevali pjesme “Vilo moja”, “Projden kroz pasike”, “Ju te san se zaljubia” i obradu jedne tradicionalne samoanske pjesme.

2015. godine u sklopu 15. međunarodnoga festivala folklora u Velikoj Gorici nastupili su u Velikoj Gorici i u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Na 15. međunarodnome festivalu folklora u Velikoj Gorici nagrađeni su za najbolju vokalnu izvedbu, a nagradu su podijelili s KUD-om “Gradina” iz Polače. U srpnju 2015. godine, zajedno s hrvatsko-novozelandskim Folklornim ansamblom Kralj Tomislav i maorskom Kapa haka skupinom Te Roopu Tarara o Aotearoa, imali su turneju po Hrvatskoj Ujedinjeni u hrvatskoj pjesmi a nastupili su i u Međugorju (BiH) na Hercegovačkom kulturnom ljetu, piše Wikipedia.

Facebook Komentari