Francuzi, Englezi i još neki se raspisali o Perišićevoj ozljedi i bolnici, evo što kažu u HNS-u

Ivan Perišić je jako upitan za finale zbog ozljede lijevog bedra! Hrvatski reprezentativac je nakon utakmice s Engleskom morao u bolnicu, pišu francuski, španjolski i engleski mediji.

Hrabre se Francuzi, boje se Hrvatske, a posebno nanovo probuđenog Ivana Perišića koji je srušio Englesku asistencijom i golom. No, morat ćemo ih razočarati – Ivan će, kako sada stvari stoje, igrati.

– Bio je jučer na magnetskoj rezonanciji zbog manjeg problema, ništa specijalno ili problematično – potvrdili su za 24sata iz Hrvatskog nogometnog saveza.

S Ivanom je, dakle, sve u redu. O težini ozljede vjerojatno će se znati više već nakon današnjeg treninga u 18 sati. A francuski mediji nastavljaju po svom, hrabre se, uostalom kao i Englezi prije polufinala, činjenicom da su naši igrali tri produžetka u 11 dana.

Upravo lakše ozlijeđenog Perišića Francuzi ističu kao ključnog igrača za finale. Njihovi mediji tvrde da će najvažniji duel nedjeljnog susreta biti između Benjamina Pavarda i Ivana Perišića. Odnosno, hoće li vjerojatno budući desni bek Bayerna (sada je u Stuttgartu) moći zaustaviti Interovo krilo.

– Nakon prvog gola Engleskoj on je postao drugi igrač. Dobio je samopouzdanje, a uz pravog Perišića mi ćemo biti svjetski prvaci. Još uvijek nije na optimalnoj razini, ali ja od njega tražim mnogo u obrani, pri čemu se potroši i nedostaje mu snage prema naprijed. To odrađuje fenomenalno. Gol ga je podigao i nadam se da će biti u najboljem izdanju u finalu, makar ima mnogo olakotnih okolnosti, poput teške sezone u Interu – rekao je izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije u četvrtak.

I Dalić je, naravno, svjestan umora svojih igrača.

– Vidjet ćemo tko će biti koliko spreman i zdrav. Na kraju krajeva imam 22 vrhunska igrača i koga god stavim, neću pogriješiti. Igrači su i veseli i umorni, radimo na opuštanju i sutra ćemo imati bolji uvid u njihovu spremu. Već su 50 dana u izolaciji, a problema smo imali i uoči Engleza – međutim, nitko nije htio izaći van iz igre – kaže Dalić.

Facebook Komentari