Jutarnji je razgovarao s Jovanom iz Beograda koji gori u Vidinom videu: Nadam se samo da hrvatska reprezentacija ne vidi ni ruske novine ni televiziju

FOTO Ovo je Beograd iz Vidine poruke

Tek što se nakratko smirila buka oko snimka na kojoj naš reprezentativac Domagoj Vida, u slavlju nakon utakmice s Rusijom govori: “Slava Ukrajini”, procurila je i nova na kojoj, veselo s pivom u ruci, istim pozdravom nazdravlja omiljenom restoranu u Kijevu.

Vida je još malo slavio uz video-poruke: Beograd gori, ajmo, Jovane brate, ljubi sve, ćao, plaćam kad dolazim

S njim je na snimku i Ivica Olić koji se Vidi pridružio u pozdravu “kafani Beograd” i “bratu Jovanu”, inače voditelju srpskog restorana u Kijevu. Ni sam Vida, a najmanje Jovan iz čitave priče, nisu ni slutili kakvu će buru u medijima, što ruskim, što ukrajinskim izazvati ova prijateljska poruka, piše Jutarnji.

Pritisak

“Ma nemojte ništa pisati. Vida je dao dva super gola, a sad je toliki pritisak na njega. Od prijateljskog pozdrava koji je uputio kao podršku svom fan klubu u Ukrajini, nastala je katastrofa. Ne mogu da živim od poziva čitave ruske i ukrajinske štampe. Veliki je to pritisak za sve. Pustite momke da dobiju još te dvije utakmice do kraja, pa kad sve bude gotovo, onda možemo pričati o svemu. Nadam se samo da hrvatska reprezentacija ne vidi ni ruske novine ni televiziju i da će moći igrati miru – vidno “nasekiran” ispričao je u dahu Vidin prijatelj Jovan, dodajući kako ne želi niti da se piše da poznaje Vidu kako bi maknuo pritisak s našeg nogometaša.

– Mi Vidu uvijek bodrimo, u svakoj vašoj utakmici, s kim god da se igra, a sad se na njega obrušila cijela Rusija. Nema to veze s ničim nacionalističkim, to je bio prijateljski pozdrav, a sad ga proglašavaju provokacijom. S druge strane, u Ukrajini mediji Vidu hoće i za predsjednika, ali ni to nema veze s ičim. Mreže su se užarile, a sve zato što je netko snimku izvadio iz konteksta – naglašava Jovan, piše Jutarnji.

Prije no što završi Svjetsko prvenstvo ne želi, kaže, čak ni pričati o Vidinim danima, vjerojatnije noćima koje je provodio u omiljenoj mu “kafani” dok je igrao za kijevski Dinamo, a koju je u veselom, slavljeničkom tonu s Olićem i opjevao u snimci.

– Ajmo, kafano, plaćam kad dolazim. Slava Ukrajini, Beograd gori, ‘ajmo’… Kafana je moja sudbina, ona je mene sebi uzela… Brate maši, pozdravi kafanu Beograd u Kijevu, tamo smo palili. Jovane, brate, ljubi sve, ćao, pusa, bog – govori Vida Oliću na snimci.

Facebook Komentari