Vida je još malo slavio uz video-poruke: Beograd gori, ajmo, Jovane brate, ljubi sve, ćao, plaćam kad dolazim

Domagoj Vida, srećom, ostaje u kadru reprezentacije za preostale dvije utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Postojala je bojazan od moguće suspenzije FIFA-e zbog političkih konotacija slavljeničkog uzvika ”Slava Ukrajini”, no dobio je samo upozorenje.

U HNS-u su odlučili da zbog nepromišljenog, ali čini se nevinog slavlja, kazne Dalićeva pomoćnika Ognjena Vukojevića te ga odstrane iz kruga reprezentacije. Možda to Vukojević i nije zaslužio, ali vjerojatno je ta odluka donesena i uz njegov pristanak kako bi se u Savezu malo dodvorili domaćinu zbog cijelog događaja.

U međuvremenu se pojavila još jedna kratka snimka ”veselog” Vide, kojeg sve manje osuđuju i u Rusiji. Nakon pobjede protiv Rusije javio se svojim prijateljima u Kijevu s još jednnim videom.

”Ajmo kafano, plaćam kad dolazim, slava Ukrajini, Beograd gori, ajmo, Jovane brate, ljubi sve, ćao”, pričao je Vida pokraj Ivice Olića.

No iza Vidinih riječi uistinu nema ništa zločesto.

U novoj snimci Vida se obraćao prijateljima u Kijevu. Posebno prijatelju Jovanu koji u ukrajinskoj prijestolnici drži pizzeriju ”Beograd” u kojoj se skupljaju Hrvati i Srbi koji žive u Kijevu. Svi koji poznaju Vidu znaju da će tamo nakon SP-a biti prilično vatreno.

Paradoksalno, dok mu dio ruske javnosti zamjera raspirivanje nekih nacionalističkih napetosti između Ukrajine i Rusije, Vida pozdravlja ”brata Jovana”.

”Naravno da se nije radilo o političkoj poruci, već samo o zahvali za podršku iz Ukrajine gdje smo igrali dugi niz godina. Nije nam namjera bila bilo koga uvrijediti. Kroz karijeru sam igrao sa suigračima iz puno zemalja i sve ih iznimno poštujem, a kao što imam puno prijatelja u Ukrajini, tako ih imam i među Rusima te sam ponosan na sva ta prijateljstva”, poručio je u javnoj isprici Vida, piše gol.hr

Facebook Komentari