VIDEO Isprobano u Zagrebu: Rimac elektrificirao trkaću Cupru i tako počeo suradnju sa Seatom – nakon Porschea, Reanulta….

Rimac Automobili surađivali su SEAT-ovom sportskom podmarkom Cupra na trkaćem e-Raceru, za koji kažu da je prvi potpuno električni trkaći automobil touring-klase.

Auto je baziran na benzinskom Cup Raceru, ali je 100 posto električan, ima 402 KS stalne snage i do 650 KS na vrhuncu, najviša brzina od 270 km/h i ubrzanje do sto km/h za 3,2 sekunde (8,2 sekunde do 200 km/h).

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili kaže da je njihova priča počela s utrkama ​​i uvijek su osjećali snažnu vezu svijetom automoto-sporta. Više od svega, cilj im je dokazati da su električni automobili budućnosti zabavni, brzi i uzbudljivi.

CUPRA i Rimac odvezli su e-Racer na trkalište u Zagrebu (Hrvatska) kako bi testirali integriranje električne baterije s ostatkom vozila, po prvi put.

Ovom suradnjom, Rimac dokazuje svoj status “tehnološke elektrane”, dajući EV rješenja globalnim proizvođačima automobila u razvoju i proizvodnji električnih vozila visokih performansi. Uz ovu suradnju s CUPRA-om, Rimac daje tehnologiju elektrifikacije ostalim industrijskim partnerima, kao što su Porsche, Aston Martin, Renault, Koenigsegg i još mnogi drugi.

Facebook Komentari