Korak po korak do finala, Grdović: Stalno sam na vezi s Modrićem! Idem s gitarom u Rusiju, Vatrenima ću pjevati uživo!

– Znaš šta?! Iden u Rusiju! Daaaa, u Soči. Želin tamo doć s gitaron. Ako pobijedimo, pivat ću, ako izgubimo, neću. A što ću?! Moran ić! Moran ići, gotovo je. Već se viza radi… Javit ću ti se ja još iz Rusije. Sigurno ću te zvat iz Rusije… Direktno! – uzbuđenim nam je tonom jučer obećao glazbeni junak Dalićeve “vatrene” ekipe Mladen Grdović, čija se pjesma “Nije u šoldima sve” orila u autobusu hrvatske nogometne reprezentacije na povratku u hotel nakon dramatičnog ogleda s Danskom. Kapetan “vatrenih” Luka Modrić jedan je od nogometnih junaka sa slavljeničke snimke, koju je u autobusu reprezentacije mobitelom zabilježio ništa manje raspjevani Vedran Ćorluka Čarli, pa ju je objavio na svojem Instagram profilu.

Presretni hrvatski reprezentativci su nakon mukotrpno stečene pobjede uglas pjevali hit popularnog Zadranina – Ćorluka, Modrić, Vrsaljko, Ćaleta-Car, Subašić i ostali “derali” su glasnice pucajući od zadovoljstva. U pozadini se čuo i povik “Ajmoooo”, a raspoloženi kapetan Modrić u jednom je trenutku “naredio” ekipi: “Razvali!”…

– A dobro, Luki san piva na piru. Presritan san… Zva san ga nakon utakmice. Malo san priča s njim, s Ćorlukon, pa malo s Rakitićem… Svi su plakali. Pivali su “Dalmatinac sam”, “Tu je moj dom”… Baš su bili dobre volje. Bija san s njima jedno 20 minuta na telefonu. Ma više nisan zna ni s kin pričan kolika je buka bila, koliko se pivalo. Sa Subašićem?! Eeee, Subašić je moj čovik iz Zadra, Vrsaljko je iz Zadra, Luka Modrić iz Zadra, Livaković isto. Sve su to moji Zadrani – ponosno je naglasio Grdović, priznajući kako je jutro poslije i sam smirivao strasti nakon utakmice koja je hrvatskim navijačima pokidala živce.

– A svima nan je isto… Da su izgubili, svi bi bili nesritni – zaključuje Mladen, koji je utakmicu gledao u svojem zadarskom domu i to – pazite sad – u društvu supruge Brankice!!! Premda je u medijima prije mjesec i pol dana osvanula vijest kako je Brankica Grdović na Općinskom sudu u Zadru podnijela tužbu radi utvrđivanja bračne stečevine, zbog čega su mnogi pomislili kako je njihov toliko puta spominjani razvod neminovnost (par navodno više i ne živi zajedno), Mladen vjeruje kako će uspjeti spasiti brak.

– Nekidan san, a bija san kod mog prijatelja Dikana, piva na rođendanu njegove ćeri Lane. Napunila je 18 godina… Onda san iša kući, zva san Branku… Branka je pola utakmice gledala sa mnom, ali je morala ić kod matere i ćaće, koji su jako lošeg zdravstvenog stanja. Već je bila kasna ura, zato je morala poć, inače bi gledali skupa do kraja – povjerio nam se Grdović, presretan zbog trenutne faze u svojem braku.

– Ma je, dobro je sve sa mnom i Brankom. Ipak je to 28 godina, nije to lako. Nema šanse da ću ja s nekon drugon ić. I Branka bi išla u Rusiju, moran s menadžerom razgovarat i oko njezine vize. Nadan se da ćemo uspit otić skupa – vjeruje Mladen Grdović.

Zadarski pjevač, inače vatreni navijač Hajduka, miljenik je brojnih hrvatskih nogometaša, a s mnogima je od njih i dobar prijatelj. Primjerice, često ga je svojedobno u Milano u goste zvao Dario Šimić, pa bi s njim i njegovim menadžerom znao otići u restoran Clarencea Seedorfa, gdje su navraćali i Brazilci koji su igrali za Milan i Inter. Tamo je upoznao Cafúa, Adriana, Didu, a navraćao je i njemu posebno dragi Kaká. Obožavali su, ispričao je jednom prilikom Grdović, situacije u kojima bi im zapjevao neku talijansku kanconu, a prisjetio se i kako je Kaká zaplakao kad mu je na uho zapjevao “Manuelu”.

Kad su prije koju godinu “vatreni” igrali na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj, Mladen nam je priznao kako utakmice hrvatskih nogometaša najviše voli gledati doma, u miru, a tako je bilo i ovaj put.

– Jel se nerviran?! Da nerviran… Isto je i kad igra naš Hajduk, ma svaki klub u Hrvatskoj. Zna se da san ja hajdukovac, to znaju i vrapci na grani, ali uvik se nerviran ko god da igra od naših – kaza nam je tada, napomenivši kako je nekoć znao i otići na neke utakmice u inozemstvu, ali je s godinama odustao od takvih izleta jer su mu ljeta redovito ispunjena koncertima. Isto nam je uzvratio nedavno kad smo ga upitali hoće li “skoknuti” do Rusije, ali sada je došao do točke kad ne može izdržati da ne bude uz “vatrene” na licu mjesta. Sve ostavlja po strani i – pravac Rusija!

Na vezi s Modrićem

– Stalno se čujen s Lukom Modrićem, piva san njemu i Vanji i na svadbi. Luka dolazi u moj kafić u Zadru, s njegovim sam tatom Stipom stari prijatelj. Zovne me i Ćorluka… Čujem se ja redovito i sa starom gardom iz reprezentacije, sve su to moji prijatelji – rekao nam je prije nekoliko godina Grdović prisjećajući se urnebesne atmosfere na Modrićevoj svadbi.
– Ma to su krasni momci, sićan se da smo ostali dva dana u hotelu “Westin” kad se Luka ženio. Da, da… Dva dana. Svi su žene i cure potirali kući, a mi smo ostali feštati još jedan dan nakon svadbe – ostalo je Mladenu u dobrom sjećanju Lukino svadbeno slavlje na kojemu su se “vatreni” tada zabavljali i s Halidom Bešlićem te Tomislavom Bralićem i klapom Intrade, piše zadarski.hr.

Hrvatska ima dosta jakog navijača za utakmicu protiv Rusije, veleposlanik SAD-a i veliki Trumpov prijatelj

Share This Article