Pupovac počašćen što se pokreće postupak protiv njega, a o mirovinskoj reformi još nije rekao svoje

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je otvorilo predmet u postupku saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca. Pupovac je medijima kazao kako je “počašćen”.

Protiv Milorada Pupovca Povjerenstvu su podnesene su dvije prijave zbog mogućeg sukoba interesa. U navedenim prijavama navodi se da je Savjet za nacionalne manjine na sjednici u svibnju 2016. godine Srpskom narodnom vijeću dodijelio iznos veći od 3 milijuna kuna, a obzirom da je Pupovac član vijeća prijava se podnijela zbog mogućeg sukoba interesa. Povjerenstvo je prijave ocijenilo ispravnima i vjerodostojnima, javlja N1.

“Moram reći da sam počašćen time što je Povjerenstvo našlo da sam baš ja u potencijalnom sukobu interesa, a drugi nisu.

Druga stvar, ja sam član Savjeta po odredbama ustavnog zakona, kao i svi drugi zastupnici. Birani sam član SNV-a kao što sam biran i kao zasutpnik u Saboru i iz toga proizlaze moje određene obveze. Ono što bi treblo vrijediti za druge, trebalo bi i za mene. Nadam se da ne postoje pravila po kojima to vrijedi samo za mene. U protivnom ne znam koji bi načelnik ili gradonačelnik mogao sjediti u sabornici kada se izglasa proračun,. a u koji je uvrštena sportska dvorana za koju je taj zastpunik lobirao. To je naš posao. Ja sam biran i u Sabor i u SNV, kao što su birani i drugi kolege u Savjet nacionalnih monjina. Ja ne dolazim na sjednice Savjeta ili ako dolazim, napuštam ih prije glasovanja ili se izuzimam. To je moja moralna odluka, nije zakonska obaveza. Jesam li glasao 2016. ne sjećam se, ali znam da 2017. nisam kao što ni 2018. neću. Počašćen sam što me Povjerenstvo podsjeća na moj moralni propust, ako ga je bilo. Želim ih samo podsjetiti da ga nije bilo prije i neće biti. Ali bi ih htio podsjetiti da to rade i za druge”, kazao je Pupovac.

Pupovac je komentirao i najavljenu mirovinsku reformu ministra Pavića.

“Na koaliciji o tome još nismo raspravljali. To je kompleksna priča i nema jedinstvenog odgovora. Ima slabi strana, kao ovi rizici s drugim stupom. SDSS će biti čvrsto na stajalištu obrane mirovinskih prava. Koji model će to biti, ovaj sada na snazi ili neki pravedniji, to ćemo vidjeti. Mi se ne priklanjamo nijednom trenutnom klanu.”

Novaković: Pokreće se postupak protiv Pupovca, a ne protiv Predsjednice RH, Plenkovića i Krstićevića za zrakoplove

Share This Article