Korak po korak do finala: Završila je grupna faza, poznati mogući protivnici Vatrenih, Hrvatskoj se otvara put visoko, visoko…..

Posljednjim utakmicama skupina G i H kompletirana je grupna faza Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nepoznanica i kalkuliranja više nema, svi znaju svoje protivnike na putu do velikog finala u Moskvi.

Zadnji dan grupne faze ušao je u povijest: prvi put u povijesti svjetskih prvenstava dogodila se situacija u kojoj je jedna momčad ispala na temelju fair-playa, odnosno broja žutih i crvenih kartona.

Senegal i Japan bili su izjednačeni na drugom mjestu skupine bodovima, gol-razlikom, međusobnim omjerom i postignutim golovima. Osminu finala neće vidjeti Senegal, koji se ranije vraća kući zbog dva žuta kartona više. Zanimljivo, upravo protiv Japana su u sudačkoj nadoknadi dobili dva žuta kartona, koji su se na kraju pokazali kobnima.

Ista mogućnost postojala je i u borbi za vrh skupine G. O prvom mjestu u međusobnom su ogledu odlučivale potpuno izjednačene Engleska i Belgija; Engleska je uoči utakmice vodila u skupini zbog jednog žutog kartona manje.

Belgija fantastičnim pogotkom izabrala teži put

Drugo mjesto u skupini vodilo je u donji, lakši dio ždrijeba. Postojala je mogućnost da momčadi odigraju ”na nulu” i pritom se natječu u dobivanju žutih kartona, kako bi se druge pozicije prema Moskvi krenule nešto lakšim putem.

Hrvatska će protiv Danske otvoriti nokaut fazu, a Vatreni sada znaju i sve moguće protivnike u ostalim rundama. Prođe li Dansku, u četvrtfinalu Hrvatsku čekaju Španjolska ili Rusija, dok su mogući protivnici u polufinalu Engleska, Kolumbija, Švedska ili Švicarska.

Gornji dio ždrijeba izgleda puno jače, pogotovo dodatkom Belgije: tu su još Brazil, Meksiko, Francuska, Urugvaj, Portugal, Argentina i Japan kao daleko najveći autsajder, piše gol.hr.

Korak po korak do finala, Dalić: Ako ne prođemo Dansku, bit ćemo nesretni starci, kako Ćiro kaže

Korak po korak do finala, Dalić: Ako ne prođemo Dansku, bit ćemo nesretni starci, kako Ćiro kaže

Share This Article