Aufwiedersehen Deutschland: U šokantnoj utakmici Južna Koreja izbacila svjetske prvake, Šveđani i Meksikanci idu dalje

Šokantno je završila skupina F, Nijemci su izgubili od Južne Koreje, a Meksiko od Švedske 3:0.

Tako da je Švedska završila prva, Meksiko drugi, a Njemačka na začelju skupine.

Južna Koreja je u sudačkoj nadoknadi dala dva gola i eliminirala Elf.

Njemačka je u Kazanju trebala bilo kakvu pobjedu, ali je u trećoj minuti sudačke nadoknade za Korejance zabio Young-Gwon Kim, a u šestoj minuti dodanog vremena strijelac je bio Heung Min Son.

Njemačka ovakvu katastrofu ne pamti još od međuratnih godina: zadnji put su se u grupnoj fazi oprostili davne 1938. godine!

Ovo je već treće uzastopno prvenstvo na kojem branitelj naslova ispada u grupnoj fazi, nakon Italije 2010. i Španjolske 2014. godine. Dodamo li da je Francuska kao branitelj naslova ispala 2002., dolazimo do podatka da je branitelj naslova ispao u grupnoj fazi na četiri od zadnjih pet prvenstava!, podsjeća gol.hr.

Utakmica s Korejom pokazala je da je momčad Joachima Lowa u velikoj krizi, te da nikako nisu slučajni poraz od Meksika i spasonosni gol Kroosa u sudačkoj nadoknadi protiv Šveđana, bez kojeg bi Njemačka već tada ispala. Iako su bili veliki favoriti, Nijemci u prvom poluvremenu nisu napravili gotovo ništa, a u drugom su imali veliki broj prilika koje su sve promašili, da bi u samoj završnici bili kažnjeni.

Nijemcima je igrala samo pobjeda u ovoj utakmici, ali su dvoboj započeli, začudo, vrlo oprezno, a prvu priliku imali su Korejci – u 19. minuti slobodni udarac Junga je Neuer krivo procijenio i u zadnji trenutak ispred Sona izbio loptu. Svjetski prvaci su igrali nedorečeno, tek u 39. minuti u šansi se našao Hummels, ali mu se južnokorejski vratar hrabro bacio u noge i spriječio udarac. I tako je prvo poluvrijeme neočekivano završilo s 0-0, uz vrlo slabu igru Njemačke.

U 48. minuti velika prilika za Njemačku, Goretzka je sam na osam metara, puca glavom, ali južnokorejski vratar bravurozno brani njegov šut. U 51. minuti Werner puca pored vrata, a u 71. udarac Gomeza je u zadnji trenutak blokiran. I Korejanci su prijetili pa je u 79. minuti udarac Sona prošao tik pored vratnice. U 86. minti Hummels je mogao riješiti utakmicu nakon što je na šest metara ostao potpuno sam, ali puca loše, iznad grede.

Dvije minute kasnije udarac Reusa fantastično brani južnokorejanski vratar. I onda je uslijedila kazna – u trećoj minuti sudačke nadoknade, nakon udarca s kuta i odbijene lopte, Kim s pet metara postiže gol za Koreju kojeg je sudac priznao tek nakon savjetovanja s VAR-om. U 96. minuti naprije dje krenuo i vratar Neuer, a branič Se-Jong Joo ispucava loptu barem 70 metara prema praznom njemačkom golu.

Napadač Tottenhama Son imamo je snage za sprint i lako pogađa za 2-0 i veliku senzaciju u Kazanju. U 10. minuti sudačke nadoknade Hummels pogađa gredu, pa su Nijemci čak završili zadnji u skupini, iza Južne Koreje.

Potpuni kaos u skupini F: Njemačkoj prijeti katastrofa, svi mogu proći, ali i ispasti u zadnjem kolu

Share This Article