Ljeto se neće vratiti još neko vrijeme: Oblačno i prohladno bit će još par dana, a onima na moru neće biti ugodno zbog jedne stvari

Oblačno, vjetrovito i prohladno vrijeme s nama će ostati još do četvrtka. Najveći problem bit će bura i to večeras i u srijedu, kad će biti i orkanskih udara. Prognozu vremena donosi Ana Bago Tomac, meteorologinja Dnevnika Nove TV.

U ponedjeljak ujutro će biti djelomice sunčano, ali dosta vjetrovito. Umjeren sjeveroistočnjak imat će jake udare i u unutrašnjosti, dok će na Jadranu puhati jaka bura koja će prema večeri jačati. Na krajnjem jugu od će jutra biti oblačnije, a moguće je i malo kiše.

Poslijepodne će s istoka pristizati sve više oblaka i u središnje krajeve, a malo kiše će možda pasti samo na sjeveru i sjeverozapadu Hrvatske. Vjetar će biti jači u sjevernim dijelovima, gdje će biti i olujnih udara.

U Slavoniji će uglavnom biti oblačnije vrijeme s povremenom slabom kišom ili pljuskovima. Ondje će također biti vjetrovit dan, uz jak sjeveroistočnjak te povremenim olujnim udarima.

Vjetrovit dan bit će i na sjevernom Jadranu, osobito na podvelebitski dijelu, gdje će bura navečer imati olujne udare. Bit će pretežno sunčano, a temperatura će tijekom dana iznositi oko 18 stupnjeva u gorskom dijelu i do 26 na Jadranu.

Na jugu Dalmacije će tijekom dana biti oblačnije uz kišu i grmljavinske pljuskove. Puhat će jaka bura s olujnim udarima zbog koje će se temperature i do 28 stupnjeva činiti niže.

Najviše utjecaja bura je imala na temperaturu mora rashladilo pa sada njegova temperatura iznosi oko 21 stupnjeva. UV indeks bit će vrlo visok u područjima sa sunčanim vremenom, a umjeren na istoku i jugu.

I sljedećih dana će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno i vjetrovito vrijeme. Povremeno će doći do slabog pljuska, a toplije će biti od četvrtka.

Na Jadranu će u narednim danima najveći problem predstavljati jaka do olujna bura, a mogući su i orkanski udari.

HAK: vjetar ograničava promet

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

U prekidu je trajektna linija Prizna – Žigljen, zbog vjetra.

Facebook Komentari