Lovren: Sada je naša prilika i mislim da Hrvatska može daleko

Reprezentativni branič Dejan Lovren sažeo je svoje dojmove nakon važne hrvatske pobjede nad Nigerijom u Kalinjingradu.

Prva uvodna pobjeda nakon 1998.

“Znamo kako se priča da smo najveća generacija nakon ’98, motivacija nam je bio i dokumentarni film koji smo gledali o brončanima, ali potrebno je u svemu i malo sreće. Nekima je ovo možda i zadnja velika šansa, no idemo korak po korak, a najvažniji je dobar start”

Dobro odrađen posao u Kalinjingradu

“Bili smo svjesni nigerijskih kvaliteta, brzih protunapada i pojedinačne kvalitete, no vjerujem u ovu hrvatsku momčad. Mislim da smo fantastično odradili utakmicu s Nigerijom, jedine su prilike stvorili nakon naših pogrešaka i moramo biti zadovoljni. Pritisak je smanjen, imamo odlične igrače u najboljim godinama i svi smo u dobroj formi. Nije važno kako su pogoci izgledali, bitno je da smo zabili”

Ništa još nije gotovo

“Nema euforije, ništa još nije gotovo. Lijepo je, proveselili smo se u svlačionici, a kada radimo kako smo mi radili, mora nam se negdje i vratiti. Bit će teško protiv Argentine, oni će nas napasti, ali znamo kako igrati protiv velikih momčadi. Ne bojimo se, iako imaju najboljeg igrača na svijetu. Island je pokazao kako se braniti protiv njih, treba nastupiti kao momčad. Čast je suprotstaviti se najboljima, o tome se mašta od djetinjstva. Sada je naša prilika i mislim da Hrvatska može daleko”

Kalinjingrad gori: Hrvatska pobjeda protiv Nigerije

Dalić: Ovo smo igrali za ljude iz Hrvatske koji jedva preživljavaju

Modrić: Borba i samo borba jedini je put do uspjeha

Facebook Komentari