Strmota o izjavi Nade Murganić: Ja kao demograf smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno, država izumire, imamo najgore stanje od kad postoji država

Bivši državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota u emisiji N1 uživo odgovorio je na pitanje bi li u budućnosti prihvatio poziciju ministra, kada bi mu je ponudila neka politička opcija.

“Nisam baš siguran. Prije ne, nego da. Možda pod nekim uvjetima i kada bih vidio da mogu neke konkretne stvari raditi. Prepoznala bi se tada politička volja aktera na nekoj budućoj političkoj sceni, ali zasad ne vidim neku perspektivu sudeći kako se danas stvari čine”, kazao je Marin Strmota.

Podsjetimo, Strmota je demograf koji je u veljači iznenadno, na konferenciji za novinare, podnio ostavku na mjesto državnog tajnika, a to se dogodilo samo nekoliko trenutaka nakon što je ministrica Nada Murganić predstavila zaključke sa sjednice za demografsku revitalizaciju Hrvatske.

Na novinarsku konstataciju da su danas predstavljene mjere od strane ministrice predstavljene već prije tri mjeseca, Strmota je dao neočekivan odgovor:

“Slažem se s vama, ovo je jedan veliki folklor. Ja kao demograf smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno, država izumire, imamo najgore stanje od kad postoji država. Ovako neozbiljno pričati o ovome… Ja kao mladi čovjek, građanin Hrvatske, otac dvoje djece, suprug nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom”, kazao je Strmota vidno emotivan.

Facebook Komentari