Poljaci napali vozača Ubera, pred nosom mu mahali spolovilom pa ga brutalno pretukli; Valjda su htjeli impresionirati djevojke

– Ovo je postalo kao Chicago i Al Capone nekad. Ne možeš raditi, što od incidenata, što od prijetnji lokalnih taksista. Ali ja se ne bojim, mogu ih deset sam svladati jer sam bio u ratu i znam se boriti…

Kazao je to za Slobodnu dalmaciju taksist (50) koji je ovih dana došao na sezonski rad u Zadar iz Slavonije, samo dan nakon što je njegov kolega pretučen na Boriku.

Sugovornik Slobodne, kao i napadnuti mu kolega, rade za Uber, no razlog nasilju ovaj put nije bio porast netrpeljivosti među uberovcima i “klasičnim” taksistima, gotovo tradicionalni “ritual” početkom sezone, već obračun gostiju s jednim od vozača.
Osim što je pretrpio šok, vozač Ubera (58) teško je ozlijeđen u brutalnom napadu u nedjelju oko jedan sat nakona ponoći ispred popularnog zadarskog kluba “Yachting”. Napadnut je, pričaju njegovi kolege, bez povoda.

Nakon što je nekoliko djevojaka dovezao do kluba, taksista je zaskočilo troje stranih državljana. Prišli su njegovu taksiju i pokušali ga izvući iz automobila, u čemu nisu uspjeli, ali su razbili stakla.

– Prišli su automobilu dok su djevojke još bile unutra. Taksist je spustio staklo i pitao ih što hoće, a jedan od njih je izvadio spolovilo i stao njime mahati. Vjerojatno su htjeli “impresionirati” djevojke u taksiju, ne znam jesu li bili pijani, ali su po govoru, mislim, bili iz Poljske.

Pravi obračun je nastao kada je taksist rekao da ga ostave na miru i kad je htio podići staklo. Djevojke su još bile unutra, šokirane. Tada je krenula paljba. Staklenom bocom su najprije razbili staklo na njegovoj, a onda i na suvozačevoj strani.

Njega su vukli kroz prozor i zavrnuli mu ruku tako da su mu slomili podlakticu. Djevojke su uspjele pobjeći, a ubrzo su pobjegli i napadači. Ne znam je li ih uhitila policija – ispričao je Slobodnoj Dalmaciji bliski kolega stradalog taksista koji je odmah nakon incidenta prevezen u zadarsku Opću bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć.

– U šoku je, na kućnoj njezi, ali leži, ne može živjeti od bolova. Čovjek ima obitelj, dvoje djece, i što sad da radi, a počela je sezona. Njega su slomili, a auto oštetili. Dok se vrati na cestu proći će tjedni, možda mjeseci. I tko će mu sve to nadoknaditi – pitaju se kolege napadnutog taksista, ne želeći otkrivati ni svoj ni njegov identitet.

– Nismo zaštićeni. Ulice su postale ratno polje. Posebno noćne smjene. Tada su ulice pravi pakao. Da vam ne kažem što se događa u Novalji na Zrću gdje su mi kolege prijetili da će mi zapaliti automobil – nastavlja priču naš sugovornik, apelirajući na nadležne službe da uvedu što prije reda među taksistima.

U zadarskoj policiji nisu htjeli komentirati navode o razlozima napada na taksista, ali su potvrdili da je teško ozlijeđen 58-godišnjak iz Posedarja koji je vozio automobil splitskih registracijskih oznaka.

– U tijeku je kriminalističko istraživanje. Policija traga za nepoznatim počiniteljima – kazala nam je Sonja Šimurina, glasnogovornica PU zadarske.

Sindikat taksista: Čeka nas pakao

– Čeka nas pakao u sezoni, bit će sukoba na svim razinama jer policija i inspekcije ne rade svoj posao – tvrdi Predrag Šimunov, predsjednik sindikata zadarskih taksista.
– Zbog novog zakona koji ide u korist Uberu ove će sezone na cestama biti duplo više taksista nego lani. Većina radi na crno, a tko su ti “ilegalci”, dobro zna Grad Zadar, koji izdaje dozvole, no ništa ne poduzima – zaključuje Šimunov, prenosi Slobodna.

Share This Article