Hrestak o klijentelizmu: Maras je peti ili šesti mandat u Saboru ili u ministarstvu. Ja živim od struke, ne od politike, za razliku od njega

Jedan od dvojice kandidata u drugom krugu za čelnika zagrebačke organizacije SDP-a, Denis Hrestak za N1 je poručio da će SDP preuzeti vlast u Zagrebu i odgovorio svom protukandidatu Gordanu Marasu na optužbe za klijentelizam.

“Ja ne znam što je on htio pod time reći, gospodin Maras je peti ili šesti mandat u Ssboru ili u ministarstvu. Ja živim od struke, ne od politike, za razliku od njega”, odgovorio je Hrestak Marasu.

U drugi krug Hrestak ulazi s blagom prednošću, on je dobio 576 glasova, a Maras 443. Iako su neki kandidati već podržali Marasa, Hrestak poručuje: “Ta podrška teško da može uroditi plodom u realnoj situaciji, ljudi imaju svoju glavu, razmišljaju na svoj način. Ne postoji daljinski upravljač kojim se može nekoga uputiti kako da glasuje”.

Tvrdi i kako je protiv podjela u stranci te da neki na podjelama pokušavaju izgraditi ime. Njegovi ciljevi su, kaže, pomiriti SDP te vratiti ga na vlast u Zagrebu.

“Vjerujem da je period vladavine Milana Bandića došao kraju, potezi u ovom zadnjem mandatu dodatno su galvanizirali biračko tijelo, velike su šanse da će idući gradonačelnik biti iz redova SDP-a. To vidimo i iz interesa medija, vrlo su zainteresirani tko će biti predsjednik zagrebačkog SDP-a”, rekao je Hrestak.

Istaknuo je da će SDP imati svog kandidata za gradonačelnika te da na izbore izlaze samostalno bez predizbornih koalicija. “Trenutak je da nakon 20 godina vidimo koliko zaista vrijedimo. Sami možemo bar jednako toliko dobro kao u koalicijama”, smatra Hrestak te dodaje kako je SDP najjača stranka u Zagrebu.

Povratak socijaldemokraciji
Kandidat za predsjednika zagrebačke organizacije također najavljuje predstavljanje programa za Zagreb u rujnu i povratak socijaldemokratskim korjenima, tj. građanima. “Okrenut ćemo se roditeljima, predlažemo da se uvedu besplatni vrtići za svu djecu, to su mali iznosi za grad, a veliki za roditelje”, kaže SDP-ovac te dodaje da će uvesti besplatan obrok za djecu u dnevnom boravku te povećati dodatak za umirovljenike. Naravno, sve to planira napraviti za dvije godine nakon lokalnih izbora.

Share This Article