HSS prihvatio nacrt novog programa ‘Nova Republika’, konzervativna opcija postaje prošlost

HSS je na programskoj Glavnoj skupštini, održanoj u Hrastovici kod Petrinje, prihvatio nacrt novog stranačkog programa pod nazivom ‘Nova Republika’.

Prema njemu,’konzervativna opcija postaje prošlost’, a HSS se definira kao ‘progresivna, republikanska i zelena stranka’, priopćeno je iz HSS-a. Na skupštini su prihvaćeni dokumenti koji mijenjaju politički smjer stranke, ističe se u priopćenju te najavljuje da se donošenje detaljnog programa HSS-a očekuje u prosincu 2018.

“Prihvaćanjem nacrta novog stranačkog programa ‘Nova Republika’ HSS je na ovoj skupštini napokon definiran kao moderna, progresivna, republikanska i zelena stranka. Konzervativna opcija, iako je u stranačkim programima nikada nije bilo, ovime postaje prošlost, a HSS nakon niza godina ponovno postaje moderna, tolerantna, proeuropska i socijalno osviještena stranka te sve spremnija za preuzimanje odgovornosti za budućnost Hrvatske”, stoji u priopćenju.

Na Skupštini je jednoglasno prihvaćeno i izvješće predsjednika Kreše Beljaka o protekloj godini. Iz HSS-a kažu da će se njihov program temeljiti na borbi protiv krupnog kapitala i birokracije te na pravu da se u Hrvatskoj dostojanstveno živi od poštenog rada, prenosi HRT.

Facebook Komentari