Policija objavila detalje nesreće u kojoj su poginuli naš proslavljeni malonogometni reprezentativac Matija Capar i mladi kadet

Ilustracija

U teškoj prometnoj nesreći na autocesti A1 dvije su osobe smrtno stradale, a dvije su ozlijeđene. Poginuli su naš proslavljeni malonogometni reprezentativac Matija Capar i mladi kadet koji su se vraćali s turnira u Šibeniku.

Dvije su osobe smrtno stradale, a dvije su ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći koja se u noći s nedjelje na ponedjeljak dogodila na autocesti A1 od smjera Jastrebarskog prema Zagrebu, izvijestila je policija.

Do slijetanja osobnog automobila došlo je oko 1:35, a u tijeku je policijski očevid nakon kojeg će biti poznato više informacija.

Futsal Dinamo na svojem je Facebooku objavio informaciju kako su u nesreći život izgubili njihov mladi igrač te trener i reprezentativac Matija Capar, koji su se vraćali s turnira u Šibeniku.

Policijska uprava Zagrebačka objavila je kako se Capar u jednom trenu nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je desnim kotačima zahvatio mekani teren s južne strane kolnika te je naletio na metalnu zaštitnu odbojnu ogradu, a potom na betonski stup nadvožnjaka.

U nesreći su lakše ozlijeđeni maloljetni putnik iz vozila, kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti i 27-godišnjakinja, kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC Sestre milosrdnice.

33-godišnji Matija Capar bio je jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša i bivši reprezentativac. Karijeru je počeo kao 17-godišnjak zagrebačkom Promet Orkanu s kojim je osvojio prvenstvo i nacionalni kup. Proslavio se igrama za Nacional s kojima je također osvojio naslov prvaka, a nekoliko je puta osvajao i prestižni turnir ”Kutija šibica”.

Capar je naslov malonogometnog prvaka osvojio i s Alumnusom iz kojeg je početkom 2015. godine prešao u Futsal Dinamo u kojem je osim igračke karijere započeo i onu trenersku, kao trener kadetske momčadi.

Ovo je druga velika tragedija za Futsal Dinamo, ali i cijeli hrvatski futsal. U prosincu se na jednom turniru u Varaždinu srušio te ubrzo preminuo u bolnici Mate Čuljak, legenda Uspinjače i Alumnusa te jedan od osnivača Futsal Dinama, piše dnevnik.hr.

Hrvatski futsal opet u šoku: Pogibija Capara dogodila se pola godine nakon odlaska Čuljka

Share This Article