HDZ-ov župan će keširati auto s računa županije: Minimalno 190 KS, pogon na sve kotače, alu-felge, automatik, pomoć na uzbrdici….

Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za novo vozilo. Riječ je o automobilu vrijednom 400.000 kuna (bez PDV-a) i pogonom na sva četiri kotača.

Dubrovački župan Nikola Dobroslavić tako bi se uskoro trebao voziti u automobilu s minimalno 190 konjskih snaga, automatskim mjenjačem te gumama od 18 cola s alunaplatcima, a novi auto mora imati i Bi-Xenon svjetla te pomoć pri kretanju uz uzbrdicu.

Kako bi djelatnici županije bili što zaštićeniji, vozilo će obvezno, osim prednjih, morati imati i bočne zračne jastuke, a kako ispada iz troškovnika koji je Županija objavila u Narodnim novinama, ovaj put odlučili su se za kupnju umjesto lizinga.

Razlog za nabavu, poručuju iz Županije za Jutarnji list, jest činjenica da je njihovo postojeće službeno vozilo prešlo već 400 tisuća kilometara i staro je 11 godina. Posebno naglašavaju kako je ono nabavljeno za vrijeme bivše županijske vlasti.

“Tijekom godina troškovi održavanja postali su preveliki, stoga je zamjena vozila jedino rješenje. Kao što je poznato cijeloj hrvatskoj javnosti, Dubrovačko-neretvanska županija prometno je izolirana, o čemu se Županijska skupština očitovala izglasavanjem Deklaracije o prometnoj nepovezanosti. Razlog visoke kilometraže i posljedičnih kvarova postojećeg vozila jesu odlasci u druge dijelove RH, no prvenstveno u Zagreb, gdje se donosi većina odluka koje izravno utječu na život stanovnika”, navodi se u odgovoru iz ureda župana Dobroslavića za Jutarnji.

Facebook Komentari