Vojnici Izraelskih obrambenih snaga (IDF) ubili Palestinca na Zapadnoj obali koji se htio zaletjeti traktorom u vojnike i civile

Izraelske obrambene snage (IDF) ubile su jučer palestinskog terorista koji se pokušao zaletjeti traktorom u vojnike i civile na okupiranoj Zapadnoj obali, priopćilo je Ministarstvo obrane rave Izrael.

Vojnici Izraelskih obrambenih snaga (IDF) su pokušali zaustaviti muškaraca nakon što je skoro zgazio jednog izraelskog časnika i vojnika u Hebronu.

Palestinski i Hamas militanti ispalili su više od 100 minobacaačkih granata i raketa na Državu Izrael ovaj tjedan

“Terorist se okrenuo i nastavio voziti s namjerom da napadne civile u blizini”, navodi se u priopćenju. “Vojnik koji je bio na krovu obližnje zgrade identificirao je prijetnju civilima koji su stajali u blizini i zapucao je na terorista”, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Hebron je najveći grad na Zapadnoj obali s oko 200.000 stanovnika. Oko tisuću Izraelaca živi u središtu tog grada i štite ih Izraelske obrambene snage (IDF).

Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama vide se izraelski vojnici kako izvlače tijelo muškarca iz malog traktora na ulici.

Zapovjedništvo Izraelskih obrambenih snaga (IDF)  također je u subotu priopćilo da će istražiti ubojstvo palestinske medicinske sestre, koju su ubili vojnici u petak tijekom prosvjeda uzduž granice u Gazi.

Pripadnici Tzahal – izraelske oružane snage i pripadnici Izraelskih obrambenih snaga (IDF) oštro odgovaraju i suzbijaju, te nerijetko bombariraju i ubijaju pripadnike naoružanih palestinskih skupina te palestinske saveznike, pripadnike terorističkog Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah (Islamski pokret otpora) tj. Hamas u Pojasu Gaze

Zdravstveni dužnosnici i očevici izjavili su kako su pripadnici Izraelskih obrambenih snaga (IDF)  ubili 21-godišnju Razan al-Najjar, medicinsku sestru volonterku, dok je trčala prema graničnoj ogradi istočno od Khan Younisa, grada na jugu Gaze, u pokušaju da dođe do ranjenika.

Tisuće ljudi došle su na sprovod medicinske sestre Razan all-Najjar u subotu u Gazi, a među njima su bili i oni kojima je pružila pomoć kada su ranjeni tijekom ranijih prosvjeda na granici.

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka ove godine u Pojasu Gaze dosad je poginulo više od 120 Palestinaca, mahom militanata i terorista koji danima pokušavaju preći granicu između Pojasa Gaze i Države Izrael, te koji sustavno molotovljevim koktelima, minobacačima, vatrenim oružjem i drugim eksplozivnim sredstvima napadaju vojnike Izraelskih obrambenih snaga (IDF).

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka ove godine u Pojasu Gaze dosad je poginulo više od 120 Palestinaca, mahom militanata i terorista koji danima pokušavaju preći granicu između Pojasa Gaze i Države Izrael

Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacaačkih granata i raketa na Državu Izrael ovaj tjedan, a pripadnici Tzahal – izraelske oružane snage i pripadnici Izraelskih obrambenih snaga (IDF) oštro odgovaraju i suzbijaju, te nerijetko bombariraju i ubijaju pripadnike naoružanih palestinskim skupinama te palestinske saveznike, pripadnike terorističkog Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾIslāmiyyah (Islamski pokret otpora) tj. Hamas u Pojasu Gaze.

Radi se o najžešćim sukobima Države Izrael s Hamasom i s pripadnicima palestinskih militantnih skupina od rata 2014. godine. (Theo Ljubić, Reuters)

Share This Article