Evo koliko je točno potpisa skupila Inicijativa Narod odlučuje

‘Slavimo festival demokracije’, za prvo pitanje prikupili smo 397.024 te za drugo pitanje 390.189 potpisa, rekao je Zvonimir Troskot iz inicijative Narod odlučuje.

Troskot je volontere incijative koji su prikupljali potpise nazvao “jedinim pravim, hrabrim junacima i uzorima pravednije Hrvatske o kojoj svi sanjamo”.

Troskot se osvrnuo i na izjave ministra uprave Lovre Kuščevića da raspolaže informacijom kako su se na nekim mjestima potpisi prikupljali i nakon isteka zakonskog roka.

“To je opći medijski spin i žalosno je da se ministar koristi tim metodama da bi obmanuo javnost. Ako ima dokaze, molimo da to objavi”, rekao je Troskot dodajući kako je ministar priznao protuustavne radnje gradonačelnika Rijeke i Samobora te je najavio ustavne tužbe protiv ova dva grada.

“Neka se ministar izjasni kako će građanima Rijeke i Samobora nadoknaditi 20 dana u kojima im je ukradeno ustavno pravo jer je omogućio segregaciju građana RH”, kaže Troskot.

Glavni financijer prema Troskotu bili su građani koji su svojim donacijama omogućili plaćanje korištenja javne površine na kojoj su se skupljali potpisi.

Inicijativa Narod odlučuje slavi: Skupili potpise za refrendum

Facebook Komentari