Ranko Ostojić: Tko je ubijen na Bleiburgu? Čiji se poraz tamo slavi?

Saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić gostovao je na televiziji Večernjeg lista gdje je, između ostalog, komentirao građansku inicijativu ‘Narod odlučuje’ i informacije iz njihovih redova da su prikupili dovoljno potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava.

“Jedan od oblika demokratskog izražavanja je referendum, ali neozbiljno je da ocjenu o prolasku referenduma ocjenjuju oni koji su potpise prikupljali. Oni mogu reći kako misle da imaju dovoljno potpisa, a kasnije ide i pitanje ustavnosti pitanja kao i procjena u Saboru”, rekao je Ostojić te dodao kako je siguran da će to pitanje doći do ustavnog suda.

O problemima u SDP-u

“Smatram da ako kažem da se nešto ne radi dobro u stranci da to nije “rušenje” predsjednika”, rekao je, a vezao je na to ovotjedno izbacivanje iz stranke Tamare Pauč koja je kazneno prijavila Bernardića.

Na kraju intervjua došla je nezaobilazna tema o ustašama i partizanima, a Ostojić ne može oprostiti vladajućoj koaliciji što Sabor nije sponzorirao komemoraciju na Sutjesci gdje je poginulo preko tri tisuće partizana iz Dalmacije.

“Žalosno je da se mi odričemo pobjede u II. svjetskom ratu, a tko je ubijen na Bleiburgu? Čiji poraz tamo se slavi? Da je to Macelj gdje su nevine žrtve ubijene, to bih više poštovao. Mi smo bili dio pobjedničke snage koja je uspjela pobijediti najveće zlo 20. stoljeća, a to je fašizam”, rekao je Ostojić, piše Večernji list.

Stazić bi 2018. likvidirao neistomišljenike, ostat će i član i zastupnik SDP-a što ponajviše govori o toj stranci i „tekovinama“ koje je naslijedila

Facebook Komentari