Predsjednica RH na temelju Ustava uputila Plenkoviću prijedlog za sjednicu Vlade s ove tri točke

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je prijedlog premijeru Andreju Plenkoviću za sazivanjem sjednice Vlade RH i to na temu demografije, potvrđeno je iz predsjedničkog ureda.

Na upit novinarke Dnevnika Nove TV Ivane Brkić, potvrđeno je da je predsjednica poslala poziv premijeru. Navela je i točke dnevnog reda o kojima želi raspravljati, a predložila je i datume.

Poziv je usljedio nakon današnjeg sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Odgovor iz Ureda Predsjednice prenosimo u cijelosti:

“Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je, na temelju odredbe članka 102. Ustava RH, predložila održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske sa sljedećim dnevnim redom:

1. Izvješće Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o stanju demografskih kretanja u Republici Hrvatskoj te poduzetim mjerama i aktivnostima

2. Izvješće Ministarstva pravosudja o mjerama i aktivnostima u vezi s problematikom blokiranih gradjana i

3. Prijedlog mjera Predsjednice Republike Hrvatske za rješavanje demografske krize i problematike blokiranih gradjana

Predsjednica Republike predložila je termine za održavanje sjednice Vlade RH: 11. ili 12. lipnja odnosno 18., 19. ili 20. lipnja 2018..

Održavanjem navedene zajedničke sjednice Vlade pokazali bismo potrebnu državničku odgovornost, budući da vremena za sveobuhvatno rješavanje spomenutih problema više nema, istaknula je Predsjednica Republike u dopisu predsjedniku Vlade RH”

Plenković ipak neće sazvati zajedničku sjednicu Vlade s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović

Facebook Komentari