Beljak o prijetnjama koje je primio: Ovo je poziv na linč, prijete da će likvidirati i mene i moju obitelj

Zagrebačka policija privela je 54-godišnjaka zbog prijetnji predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na svom je profilu na Facebooku objavio poruku punu uvreda, psovki i prijetnji koju mu je poslao stanoviti “Ivica Bolibruh Brule”.

Nakon što je uslijed slučaja s braniteljima ravnateljima škola Beljak izjavio kako će poderati svoju braniteljsku iskaznicu, preko Facebooka je primio poruku u kojoj ga se optužuje da je “dezertersko-pljačkaško smeće koje je sramotilo sve druge koji su časno nosili odoru”.

Poruku koju je “Brule” postavio na Beljakov zid na Facebooku objavljujemo u cijelosti, u izvornom obliku.

“Otvoreno pismo gnjidi, smeću i sitnoj lopuži Beljaku. Kažeš da ćeš poderati braniteljsku iskaznicu. Majmune klošarski nisi je ni trebao dobiti (jebo te onaj ko ti je dao). Govno kokošarsko ti ne znaš što je biti u rovovima i drugdje u krvi do koljena. Ti si pastimaterjebo bio u Samoboru, Zagrebu i okolici. Za vrijeme zračnih uzbuna dok je sirotinja bila u podrumima, ti i tvoja ekipa ste u AMERIČKIM uniformama sa Tamićem kružile okolo i praznili sve iz kuća. Krvi ti se napijem, se sjećaš kad si došao u toj istoj odori u Diskoteku ‘Podmornica’ u Samoboru, i dobio takve batine jer si bio bahat i htio frajerski ući nutra. A dečki koji su s nama bili na ulazu su te znali i rekli da si kokošar koji okolo krade i prazni sve ljudima po kućama i stanovima za vrijeme uzbuna. Pas ti mater ti si obični ušljivi šugavac. Ti si kao Hrvatski zastupnik. Ti si obični jebivjetar, prevarant, koji bi i vragu dušu dao za vlast, novac i moć .Nebo otvori se. Ti si dezertersko-pljačkaško smeće koje je sramotilo sve druge koji su časno nosili odoru. Toliko “herojčino” jebem ti zlo sjeme”, napisao je “Brule” predsjedniku HSS-a.

Beljak najavio tužbu

Beljak je na prijetnje reagirao tužbom ustvrdivši kako mu je “dosta virtualnih junaka” te nakon brojnih uvreda koje je primio više ne može šutjeti.

“Ovome heroju dolje, kao i svim ostalim internet psovačima i klevetnicima imam samo jednu poruku: potražite odvjetnika i počnite štedjeti novac za odštetu za duševne boli. I hvala što ćete meni i mojoj obitelji time omogućiti da kredit otplatimo nekoliko godina prije nego bismo inače. Vidimo se na sudu”, napisao je Beljak.

Nakon što je Beljak najavio tužbu, javio mu se muškarac koji je poruku objavio na njegovu zidu na Facebooku te mu ustvrdio kako on nije autor poruke, već ju je samo podijelio.

Ubrzo stigle još gore prijetnje

Beljaka je potom nazvao nepoznati muškarac te mu uputio još gore uvrede, ali i ozbiljne prijetnje.

“Zvali su me s nepoznatih brojeva i prijetili mi raznoraznim stvarima. Ja sam prijetnje prijavio policiji. Prijetili su najgorim mogućim uvredama – likvidacijom mene i moje obitelji. Poruka koja je napisana je svojevrstan poziv na linč prepuna laži i uvreda”, kazao je Beljak za DNEVNIK.hr.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj potvrdili su za dnevnik.hr kako je zbog kaznenog djela prijetnji priveden 54-godišnjak.

Share This Article