Grbin: Trebamo rasvijetliti ulogu Bože Petrova. On je godinu i tri mjeseca šutio. Šutio je kad je pukla stvar oko Agrokora, kad se govorilo da je odvjetnički ured u sukobu interesa….

SDP-ov Peđa Grbin komentirao je međusobne prozivke premijera Andreja Plenkovića i čelnika Mosta Bože Petrova oko toga na kome leži odgovornost za ulogu odvjetnika Borisa Šavorića u nastajanju Lex Agrokora.

“Prvo i osnovno, Andrej Plenković je zadnji koji bi bilo kome trebao postavljati pitanja. Trebao bi konačno dati jasne odgovore. Ako i prihvatimo da je snimanje spota slučajnost, činjenica da je školskog kolegu predstavio kao osobu od povjerenja, to nije slučajnost.

No, to ne znači da ne trebamo rasvijetliti ulogu Bože Petrova. On je godinu i tri mjeseca šutio. Šutio je kad je pukla stvar oko Agrokora, kad se govorilo da je odvjetnički ured u sukobu interesa, šutio je kad su svi pisali o ulozi Šavorića, šutio je kad je pukla afera Hotmail i kad se saznalo za grupu Borg. Progovorio je tek kad ga je jedan tjednik imenom stavio na taj sastanak. Ako to nije dvoličnost…”, kaže Grbin.

Zašto je šutio?

O razlozima šutnje ja ne mogu govoriti. On mora dati odgovore. To je nevjerodostojna politika i potpuno je suprotna onome što Most propagira, još otkad su ovjerili potpise kod javnog bilježnika.

Jesu li pouzdana oporba?

To je pitanje za građane. Što se tiče suradnje, moje povjerenje u njih je poljuljano. Jedno govore, a drugo rade. Istinu priznaju samo kad ih se suoči s time da su nešto poduzimali. Petrov nije samoinicijativno progovorio o tome sastanku.

Jučer je Arsen Bauk rekao da bi se Plenkovićem trebalo baviti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Je li ga netko iz SDP-a prijavio?

Oni su dužni postupati i po medijskim napisima. Nema nikakve razlike u prijavi i ovome što je rekao Bauk. Kad podnosite prijavu, ime podnositelja se ne objavljuje. Bauk je to napravio javno, mislim da je to bolji način. Na Povjerenstvu je da postupi što prije.

Plenković: Neka se Božo Petrov dobro prisjeti svega i neka govori o onome koga je on zvao

Petrov demantirao Plenkovića oko Šavorića, Grbin ga zato ocijenio najgorim

Miljević: Šavorić će morati pokazati račune o snimanju spota

Orešković: Spornim pitanjima oko Grupe Borg trebali bi se pozabaviti Državno odvjetništvo i USKOK

Facebook Komentari