Hrvatska odvjetnička komora pokrenula postupak protiv odvjetnika iz Grupe Borg

Hrvatska odvjetnička komora (HOK) pokrenula je službeni disciplinski postupak protiv odvjetnika Tina Doličkog, Borisa Šavorića i Tonija Smrčeka, zbog sumnje u sukob interesa.

Protiv Šavorića je postupak pokrenut i zbog sumnje u odavanje odvjetničke tajne jer je iz Hotmail afere vidljivo da je prenosio određene informacije VTB banke članovima skupine koja je pisala zakon, javlja Dnevnik.hr.

Protiv Tina Doličkog postupak je pokrenut zbog sumnje u sukob interesa jer je zastupao fond Knighthead na vjerovničkom vijeću, a radi i kao savjetnik u Agrokoru, protiv Borisa Šavorića i njegovog bivšeg partnera Tonija Smrčeka jer su radili paralelno za VTB banku i na pisanju lex Agrokora.

Od trojca, kojima je dostavljeno da se pokreće postupak, traži se očitovanje za što imaju rok od 14 dana. U HOK-u pak očekuju informacije od DORH-a, Vlade i VTB banke , a očekuju i da će svoju odluku donijeti do godišnjih domora – ili će biti dignuta optužnica ili će slučaj biti odbačen.

Inače, krajnja sankcija je gubitak licence za obavljanje odvjetničke službe što može biti trajno ili na određeno razdoblje.

Šavorića, člana Grupe Borg, kao čovjeka od povjerenja u priču je uveo osobno premijer

Facebook Komentari