Francuzi spriječili teroristički napad otrovom i eksplozivom. Na sjeveru Pariza uhićena dva Egipćanina

Francuska je policija spriječila novi napad u Francuskoj i uhitila dva brata egipatskog podrijetla, rekao je u petak ministar unutarnjih poslova Francuske Republike, Gérard Collomb, kako prenose svjetki mediji. Napad je planiran eksplozivom i otrovom, javlja francuska novinska agencija AFP.

Khamzat Azimov, uhiceni džihadist podrijetlom iz Čečenije koji je jednu osobu ubio, a pet ranio u pariškoj četvrti Opera.

Ministar Gérard Collomb je za francuske i svjetske medije rekao kako su se braća spremala izvesti napad, te su imali uputstva kako pripremiti otrove na bazi ricina. Poruke, koje su bile šifrirane, razmijenjivali su putem aplikacije Telegram, javlja britanska novinska agencija Reuters.

Ministar policije Gérard Collomb je za francuske i svjetske medije rekao kako su se braća spremala izvesti napad, te su imali uputstva kako pripremiti otrove na bazi ricina

Braća podrijetlom iz Arapske Republike Egipat su uhićena na sjeveru Pariza, a jedan od njih priznao je pripremanje napada. Kako navodi izvor blizak istrazi, braća su uhićena 11. svibnja uoči napada nožem u Parizu koji je izveo Khamzat Azimov, džihadist podrijetlom iz Čečenije koji je jednu osobu ubio, a pet ranio u pariškoj četvrti Opera. (Theo Ljubić, Reuters, AFP)

Facebook Komentari