Novi mailovi: Plenković se triput sastao s Grupom Borg

Portal Index objavio je nove mailove iz afere Hotmail.

Portal Index navodi da se premijer Plenković najmanje tri puta susreo s ‘Borg grupom’ te da je iz hodograma aktivnosti te skupine vidljivo je da su Plenkoviću prezentirali prijedlog da savjetnici za Vladu rade besplatno, a naplaćuju se preko Agrokora.

Portal navodi i da je Plenković znao tko su pravi pisci zakona jer se s njima susreo tjedan dana prije nego što će vlada donijeti taj zakon.

Podsjetimo, u utorak je premijer, na upit o tome osjeća li se odgovornim u aferi “Hotmail”, odgovorio negativno, ističući da nijedan e-mail nije bio poslan njemu.

Doista, on nije dobio nijedan mail, no jest njegova savjetnica, na službenu adresu, svega par sati prije usvajanja Lex Agrokora. Premijer je na to u utorak kazao da je normalno da njegova savjetnica za pravna pitanja u tjednu kada se donosi zakon ima na svojem e-mailu nacrt zakona i da o njemu daju mišljenje mjerodavna ministarstva.

Inače, nakon dvije kaznene prijave koje su zbog afere Hotmail, odnosno aktivnosti tzv. grupe Borg, protiv bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić podnijele stranke Slobodna Hrvatska i Živi zid rad na tom slučaju preuzima Uskok, neslužbeno se doznaje u srijedu u Državnom odvjetništvu.
Prijave su podnesene zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, no kako se u njima u sumnju dovodi postupanje državne dužnosnice njihove će navode istražiti Uskok.
Državno odvjetništvo, kako se doznaje, cijelu aferu prati od objave prvih spornih e-mailova, a istražuje i sadržaj dokumentacije, odnosno SMS-ova, koju je Državnom odvjetništvu proslijedio HHO i ured predsjednice Republike.
U rasvjetljavanje afere Hotmail uz državno odvjetništvo i policiju koja analizira sporne poruke uključena je i SOA, čiji je čelnik ranije potvrdio da daju „punu potporu” policiji i Državnom odvjetništvu koje treba dati „konačni lijek”.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je u ponedjeljak da je u dogovoru s premijerom Andrejom Plenkovićem podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost jer je zbog Agrokora postala uteg i teret premijeru, Vladi, HDZ-u i vladajućoj većini.

Iako je Martina Dalić, prilikom podnošenja ostavke, kazala da očekuje da se istraži način na koji su mailovi dospjeli u javnost, dosad nitko nije podnio takvu prijavu, piše N1.

Jedan od članova Grupe Borg za Jutarnji objasnio kako se radilo: U Vladi su nas dočekali Martina Dalić i Zdravko Marić

Facebook Komentari