Kome će se konkretno smanjiti beneficirani radni staž?

U Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci 10 minuta nisu vozili tramvaji i autobusi. Razlog tome je borba sindikata za prava radnika oko postizanja dogovora o beneficiranom radnom stažu – jer vozači autobusa i tramvaja ne mogu raditi do 67. godine. U Studiju 4 gostovali su Ante Jelić, predsjednik sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a i Melita Čičak, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava.

Jelić je rekao da su zahtjevi sindikata da vozači mogu u mirovinu sa 57 godina i 25 godina staža. Drugi zahtjev je bio da Vlada odgodi starosnu mirovinu od 67 dok se stanje u državi ne popravi i da se penalizacija ne popravi.

Čičak je rekla da legitimno pravo da se prosvjeduje ali smatra da za to ovaj put nije bilo potrebe. “U Utorak 22. svibnja je prvi sastanak radne skupine za izradu nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o staž rosnom osiguranju s povećanim trajanjem. Tu ćemo mi svi zajedno – na temelju elaborata koji je izradila medicina rada i zaštita na radu – raspraviti sva radna mjesta. Svih njih 95, između kojih i vozača ZET-a i doći do zaključaka ima li potrebe obzirom na razvoj tehnologija, zaštite na radu, za konkretno smanjenje beneficiranog radnog staža”, naglasila je. Potvrdila je, kako je ministar Pavić jučer rekao, da vozače neće dirati.

Jelić je naglasio da vozači odgovaraju za 50 do 150 drugih života, a da su ljudima između 57 i 67 godine psiho-motoričke sposobnosti znatno usporene, slabije vide, slabije čuju.

Facebook Komentari