Dinamo ima novog trenera!

U Maksimiru nisu gubili vrijeme nakon smjene Nikole Jurčevića!

Sportske novosti donose vijest dana – na sastanku koji je započeo oko 17 sati ekspresno je dogovorena suradnja s hrvatskim trenerom Nenadom Bjelicom, koji tako kolo prije kraja tekuće sezone preuzima vruću klupu zagrebačkog kluba.

Bjelica će potpisati ugovor na dvije godine.

Bjelica će odraditi dvije preostale obveze Dinama do kraja natjecateljske sezone (dvoboj s Interom na Maksimiru u zadnjem kolu HNL-a i finale Kupa s Hajdukom u Vinkovcima 23. svibnja), a onda i povesti momčad na ljetne pripreme i u novu sezonu. To ne bi trebalo biti sporno iako u Dinamu ništa nije sigurno.

Po završetku lijepe igračke karijere (Osijek, Albacete, Betis, Kaiserslautern…), Bjelica je trenersku započeo u austrijskom Karntenu.

Dinamo ga je itekako dobro upamtio u ljeto 2013. godine jer ih je u ljeto 2013., kao trener Austrije Beč, eliminirao na posljednjoj prepreci za ulazak u Ligu prvaka.

Posljednji angažman Bjelica je imao u poljskom Lechu gdje je nedavno dobio otkaz čime mu se otvorio put za dolazak u Dinamo.

Kao igrač Bjelica je najveći trag ostavio u matičnom Osijeku kojem je bio najbolji igrač one legendarne jeseni 2000. kada su Osječani bili najbolji u HNL-u, a u Europi su ostavili najveći trag u povijesti kluba eliminiravši Brondby i Rapid Beč pa onda ispavši od Slavije Prag.

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju zaigrao je devet puta, uključujući i nastup na Euru u Portugalu 2004. godine, piše gol.hr.

Facebook Komentari