Čović ide u koaliciju s Dodikom: Kasno je za izmjene Izbornog zakona, ali BiH neće upasti u krizu

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je kako je kasno za izmjene Izbornog zakona BiH, ali je naglasio da BiH neće upasti u krizu.

“O Izbornom zakonu dugo smo pričali, pune dvije godine, i nitko nije želio podržati tu priču. Danas je kasno za izmjenu, ali o Izbornom zakonu trebamo pričati i da vrlo jasno naglasimo da BiH ne smije upasti u krizu. Ja vas uvjeravam da ona neće upasti u krizu ni do izbora, a osobito ne nakon njih”, kazao je Čović novinarima u Vitezu na otvaranju Konzulata Republike Hrvatske.

Kako je kazao, pobjednici predstojećih Općih izbora napravit će vlast vrlo brzo, možda brže nego ikad dosad.

“Evo, to je moja poruka svim špekulantima koji žele svaki moj pogled, svaki moj mig obrvom, pretvoriti u neki događaj. Ja ne znam kako oni iščitavaju neverbalne ključeve koje šaljem, ali ću im vrlo jasno reći da ne brinu za hrvatski narod središnje Bosne i BiH”, kazao je, među ostalim, Čović, prenosi Fena.

Predsjedavajući Doma naroda BiH Ognjen Tadić izjavio je danas da najavljena postizborna koalicija SNSD-a i HDZ-a BiH ne predstavlja nikakvu novost.

“Čini mi se da je plan `B` zapravo plan `A` koji odavno traje, jer savez između HDZ-a BiH i SNSD-a nije nikada bio sporan i nikada nije bio prekinut, čak ni u vremenima kada smo tijekom ovog mandata imali HDZ u koaliciji sa Savezom za promjene”, rekao je Tadić novinarima u Sarajevu.

On je podsjetio da u Federaciji BiH /FBiH/ još nije usuglašen način izbora delegata u Dom naroda, pa samim tim ni u Dom naroda BiH.

Prema njegovim riječima, to je loša stvar i daje dodatni razlog da se smatra da su obje vodeće nacionalne stranke u Federaciji BiH, i SDA i HDZ BiH, pokrenule cijeli ovaj proces kako bi na nacionalnoj osnovi homogenizirali svoje biračko tijelo.

Predsjednici SNSD-a Milorad Dodik i i HDZ-a BiH Dragan Čović jučer su u Mostaru najavili koaliciju ove dvije stranke nakon predstojećih općih izbora, raspisanih za 7. listopada, javlja Srna.

Facebook Komentari