Mrak Taritaš: Neka se premijer ne skriva iza ženske suknje

Zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš komentirala je u N1 studiju ostavku ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

“Premijer se cijelo vrijeme pokrivao radom Martine Dalić i cijelo vrijeme puštao nju da objašnjava i vodi priču. Danas je imao ekspoze koji je umrtvio sve što se dalo umrtviti. Nakon toga je Dalić objasnila što treba, a on se na uobičajen način sakrio iza ženske suknje”, rekla je Mrak Taritaš.

“Sve je znao, odgovornost je na premijeru”, smatra ona.

Govoreći o preuzimanju odgovornosti od strane premijera, rekla je: “Morat će predložiti novog kandidata. Mi u srijedu nastvljamo plenarnu sjednicu, jedna točka su izmjene Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a druga je novo istražno povjerenstvo za Agokor koje je tražio Most. Imamo ozbiljnu afeu koju premijer cijelo vrijeme pokušava ublažiti. Iz svega se vidi što je sutina priče. Odlučili su i dalje pogodovati određenima i tu je suštinska odgovornost. On što je meni najgore u mailovima je bahatost. Nama nitko ništa ne može, radit ćemo što hoćemo, ponižavanje građana…”

“Neka se premijer ne sakriva iza Dalić, iza ženske suknje, i neka preuzme odgovornost”, naglasila je Mrak Taritaš.

Što se tiče mogućnost da premijer odluči riskirati i omogući izvanredne izbore, rekla je: “On ima veliki problem i nije spreman to preispitivati. Većina od 76 ruku odlučila je da se prije ljetne stanke trebaju skupiti još 2 puta. Ova afera im je pomrsila račune, ali ajmo svesti stvar na jednostavnu priču. Odgovornost je na premijeru. Znao je što radi i tek kad su svi znali sve, pustio je nju da da ostavku, a on će važno ostati.”

Tko bi mogao biti nasljednik Martine Dalić?

“Nekako vjerujem u opciju ministra Ćorića kojem bi ovo bilo treće ministarsko mjeto, da i to vidimo, da može isti ministar biti na čelu različitih resora”, rekla je, ali i naglasila kako misli da je vjerojatno da će se ministarstvo gospodarstva reformirati, ali da jedan od potpredsjednika Vlade svakako mora ostati zadužen za resor gospodarstva.

Facebook Komentari