Ćorić o sebi kao nasljedniku Martine Dalić: Nemam tu informaciju

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je, nakon što je danas potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela ostavku, da će premijer Plenković objaviti ime novog ministra u narednim danima ili sljedeći tjedan.

“Ime novog ministra ili ministrice gospodarstva će reći premijer Andrej Plenković. Još ne znamo tko je to”, kazao je za RTL Ćorić, a na dodatno pitanje hoće li on biti novi ministar gospodarstva kazao je: “ne, nemam tu informaciju”.
“O tome se uopće nije razgovaralo”, kazao je Ćorić dok je u Vladi trajao sastanak HDZ-ovaca nakon današnje ostavke ministrice Dalić.

“Obnašam dužnost ministra zaštite okoliša i energetike i imam povjerenje premijera Plenkovića za obnašanje te dužnosti”, rekao je Ćorić. Na konstataciju da je ranije bio ministar rada pa nije neizgledno da opet primijeni dužnost, Ćorić je kazao: “nije neizgledno. Predsjednik Plenković će imenovati ministra ili ministricu gospodarstva, a vjerujem da će to biti u narednim danima ili sljedeći tjedan”
“Pričekajmo njegovu odluku na tu temu”, kazao je Ćorić te dodao da je za ostavku Martine Dalić doznao jutros. “Predsjednik Vlade i potpredsjednica Dalić su jučer i jutros razgovarali i potpredsjednica Dalić je u konačnici odlučila preuzeti političku odgovornost i odstupiti s mjesta potpredsjednice Vlade”, rekao je Ćorić te dodao da ne zna “zašto bi se sada dogodili novi izbori”.

Na pitanje o aferi “Hotmail”, Ćorić je kazao da ne bi rekao “da se ne radi o aferi”. “Dalić je nakon razgovora s predsjednikom Vlade Plenkovićem odlučila je preuzeti političku odgovornost za dio komunikacije koji je išao neformalnim putem i to je iz moje perspektive, nazovimo to tako, krimen koji ju je doveo do situacije da odstupi i s mjesta potpredsjednice Vlade”, kazao je Ćorić.

Facebook Komentari