Težak posao: Pacijent nokautirao medicinsku sestru i smjestio je na neurokirurgiju

Foto: Ilustracija

Početkom tjedna, na Odjelu psihijatrije zadarske Opće bolnice dogodio se tragičan incident u kojemu je teško ozlijeđena medicinska sestra na tom odjelu.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, nju je, dok mu je davala terapiju, šakom u glavu udario mlađi pacijent.

Iako su ozljede koje je zadobila prvotno bile kvalificirane kao lakše, dan kasnije ispostavilo se da je ipak riječ o teškim ozljedama glave, zbog kojih je nesretna medicinska sestra na kraju završila na odjelu neurokirurgije zadarske bolnice. Događaj nam je potvrđen i u zadarskoj bolnici.

Budući da je riječ o psihičkom bolesniku, više informacija nije moguće dobiti. Međutim, Slobodna doznaje da će nakon završetka istrage protiv njega po službenoj dužnosti biti podnesena kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Tek u kasnijem dijelu postupka utvrđivat će se njegova neuračunljivost u trenutku napada.

U tjednu kada medicinske sestre obilježavaju svoj dan, Svjetski dan sestrinstva, ovakve vijesti, kažu, više nisu rijetkost.

– Uvjeti rada su neadekvatni i ovakvih situacija je, nažalost, sve više. Pacijenti koji se zaprimaju često nisu za psihijatrijski odjel već za kroničnu bolnicu u kojoj su predviđeni uvjeti za takve bolesnike. Nadam se i molim Boga da će se nešto promijeniti – kaže jedna od njih, upoznata s napadom na svoju kolegicu.

Share This Article