VIDEO Trump uvodi sankcije Iranu: Svaka zemlja koja pomogne Iranu, podleći će sankcijama SAD-a

Američki predsjednik Donald Trump objavio je večeras izlazak SAD-a iz iranskog nuklearnog sporazuma.

SAD će se povući iz iranskog nuklearnog sporazuma, rekao je Trump. Uvest ćemo najviše ekonomske sankcije. Svaka zemlja koja pomogne Iranu, podleći će sankcijama SAD-a. Nećemo dozvoliti da se američkim gradovima prijeti uništenjem, rekao je Trump.

SAD ne daje prazna obećanja. Ako režim ne prihvati sankcije, suočit će se s najgorim problemom dosad, rekao je američki predsjednik.

“Danas imamo defintivini dokaz da je iransko obećanje bila laž. Prošli tjedan Izrael je objavio obavještajne dokumente koji dokazuju da Iran nije odustao od nuklearnog oružja. Iranski nuklearni sporazum nije donio mir niti će ikada. Iranski vojni proračun je od potpisivanja sporazuma narastao 40 posto”, rekao je Trump.

“Iranski režim je glavni državni sponzor terorizma. Podržavaju Hamas, Hezbolah, talibane i Al Kaidu. Tijekom godina Iran i njihovu suradnici ubili su stotine američkih vojnika i oteli američke građane. Iranski režim financira terorizam dok pljačka vlastiti narod. No, najopasnije je njihova težnja za nuklearnim oružjem”, objasnio je Trump

Facebook Komentari