Nogometaš Lokomotive Fran Karačić dobio je službeni poziv australskog izbornika Bert van Marwijka

Nogometaš Lokomotive Fran Karačić dobio je službeni poziv australskog izbornika Bert van Marwijka, objavili su na službenim stranicama Lokomotive.

Iznimno sam ponosan na pozivu. Već sam otprije bio u kontaktu s ljudima iz australske reprezentacije, međutim zbog ozljede sam propustio posljednje okupljanje australske reprezentacije. Kada sam dobio poziv nisam dvojio ni minute, rekao je Karačić.

Lokomotivin bek ima osam nastupa za U21 reprezentaciju Hrvatske, a u Australiji nije nikad živio. Rođen je i odrastao U Hrvatskoj, a australsku putovnicu ima po ocu koji je rođen u Australiji.

Dat ću sve od sebe kako bih se predstavio u najboljem izdanju izborniku van Marwijku i australskoj javnosti. Ovo je širi popis s 32 igrača, no uvjeren sam kako ću se naći na finalnom popisu putnika u Rusiju. San mi je igrati na svjetskom prvenstvu, rekao je Karačić.

Okupljanje “soceroosa” je 19.5.2018. u turskoj Antaliji, 1.6. odigravaju pripremnu utakmicu protiv reprezentacije Češke u austrijskom St. Poltenu, zatim se vraćaju u Antaliju, gdje će 3.6. biti donijeta odluku o finalnih 26 putnika u Rusiju. 7.6. putuju u Budimpeštu, gdje će se zadržati dva dana da bi 10.6. po protokolu stigli u svoju bazu svjetskog prvenstva u Kazanu.

Australija je u Rusiji u skupini C zajedno s Francuskom, Peruuom i Danskom. Ako prođe, skupina C križa se sa skupinom D u kojoj je Hrvatska, tako da postoji šansa da se nakon prolaska skupine upravo ove dvije momčadi susretnu u daljnjoj fazi natjecanja.

Share This Article