Evo kakve su premije igračima klubova u finalu LP

Realovci dobili satove kao dio premija za prošlu sezonu, ali ove će sezone dobiti manje (ako išta!) jer kod kuće su ostali bez trofeja
Liverpool je uspjehom u LP već su zaradili 69 milijuna funti ove sezone.

A pobjeda u Kijevu donijela bi četiri milijuna funti od Uefe, ali i bonuse od sponzora kluba poput Standard Chartereda, New Balancea i Western Uniona.
Engleski mediji otkrivaju i da će Liverpoolovi igrači dobiti premiju od 750.000 funti svaki za pobjedu nad Realom! Dakle, jedna pobjeda Dejana Lovrena dijeli od premije u iznosu od 6,3 milijuna kuna!
Real je, pak, otkriva Marca, igračima dao satove kao obećanu premiju za prošlosezonski trijumf u La Ligi i LP. Kakav tajming i motivacija uoči novog finala!
Marca piše da je klub na to potrošio 720.000 eura. Pod pretpostavkom da je svaki igrač dobio isti model, Rolex Submariner, kad se ovih 720 tisuća eura podijeli s 30, dobije se 24.000 eura, što je oko 180.000 kuna po satu.

Pregovarač u ovom ‘dealu’ s klubom bio je kapetan Sergio Ramos, koji je osobno izabrao model sata na kojem je na poleđini ugravirano ‘Duodecima’. Satovi su samo mali dio od ukupno 70 milijuna eura koje su realovci podijelili za osvajanje La Lige i Lige prvaka prošle sezone.

Ako osvoje Ligu prvaka i ove godine, nagrada neće biti tako velika kao lani, svaki igrač dobit će 600.000 eura plus poklon. Razlog tome je što Real ništa nije uspio napraviti u La Ligi, Barcelona je vratila naslov i osvojila duplu krunu, Real je u četvrtfinalu Kupa kralja ispao od Leganesa, piše Goal.

Share This Article