Plenković neće na Bleiburg, a o demografiji kaže: Neće novo ministarstvo napraviti djecu

U razgovoru za RTL premijer Andrej Plenković je na pitanje hoće li Davor Ivo Stier ostati politički tajnik rekao da je on tu i da surađuju, te da nisu razgovarali o ostavci.

“On radi svoj posao. Činjenica da ode iz Vlade je potez protiv kojeg sam bio. Šteta jer bi bio korisniji za stranku i državu da je ostao raditi na mjestu ministra i potpredsjednika Vlade”, rekao je Plenković i istaknuo kako na mjestu političkog tajnika HDZ-a ostaje do daljnjeg.

O odnosima sa Srbijom premijer kaže da će se oni relaksirati.

“Ne treba govoriti o blokadama. Znamo katalog tema na dnevnom radu i mi ih želimo rješavati, nadamo se da će biti sluha s druge strane. Srbija neka pitanja mora riješiti sama sa sobom”, rekao je Plenković koji je prokomentirao i Ivicu Dačića rekavši kratko da “on ne prati igru, a da ne zna ni povijest”.

O odnosima s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i demografiji

“Odnosi su odlični. Razgovarali smo i razgovaramo o blokiranih, o demografskoj obnovi. Vlada je na tome napravila dosta”, rekao je premijer koji na pitanje treba li zasebno ministarstvo koje bi se bavilo tim problemom odgovara: “Nema potrebe. Neće ministarstvo napraviti djecu.”.

U razgovoru je premijer Plenković rekao i da neće ići na komemoraciju na Bleiburgu, te da će umjesto njega ići izaslanik, piše RTL.

Share This Article