Američki predsjednik Donald John Trump kaže da su dan i mjesto summita s vođom DNR Koreje, Kim Jong-unom određeni i uskoro će biti objavljeno

Michael Richard Mike Pompeo je dodao da američki Department of State i Bijela kuća i dalje rade na tome da osiguraju "potpunu spremnost" za susret zmeđu Donalda Johna trumpa i Kim Jong-una
Dan i mjesto susreta sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom određeni su i uskoro će biti objavljeni, rekao je danas predsjednik Sjeinjenih Američkih Država, Donald John Trump.
“Sada imamo datum. Imamo i mjesto. Uskoro ćemo ih obznaniti”, rekao je predsjednik uoči posjeta Teksasu.
Američki predsjednik je u petak reagirao na pisanje New York Timesa kako je od Pentagona zatražio da pripremi opcije za smanjenje američkih vojnika u južnoj Republici Koreji.
Ta opcija “nije na stolu”, demantirao je natpise u New York Timesu američki predsjednik Donald John Trump, dodajući ipak da bi dugoročno volio “štedjeti novac”
Predsjednik SAD-a Donald John Trump je u ponedjeljak ocijenio da bi demilitarizirana zona na granici dviju Koreja mogla biti prikladno mjesto za summit s Kim Jong-unom, spomenuvši i Singapur kao moguće mjesto susreta.
Američki predsjednik je u petak reagirao na pisanje New York Timesa kako je od Pentagona zatražio da pripremi opcije za smanjenje američkih vojnika u južnoj Republici Koreji.
Ta opcija “nije na stolu”, demantirao je natpise u New York Timesu američki predsjednik Donald John Trump, dodajući ipak da bi dugoročno volio “štedjeti novac”, prenosi britanska novinska agencija Reuters.
“Toliko smo zadivili Kim Jong-una da će danas osloboditi trojicu zatvorenika”, rekao je Rudolph William Louis Rudy Giuliani, koji je bivši član pravnog tima američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa
“Pitanje talaca napreduje”, rekao je usto američki predsjednik, misleći na tri američka državljanina zadržana u sjevernoj DNR Koreji. Predsjednik Donald John Trump je u srijedu na Twitteru objavio da će njihova sudbina vrlo brzo biti poznata, prenosi francuska novinska agencija AFP.
Nadalje, bivši gradonačelnik New Yorka, Rudolph William Louis Rudy Giuliani izjavio je da će DNR Koreja osloboditi trojicu Amerikanaca iz svojih zatvora, piše CNN.
“Toliko smo zadivili Kim Jong-una da će danas osloboditi trojicu zatvorenika”, rekao je Rudolph William Louis Rudy Giuliani, koji je bivši član pravnog tima američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa, za Fox & Friends.
Predsjednik Republike Koreje Moon Jae-in s čelnikom DNR Koreje, Kim Jong-unom
U srijedu navečer američki službenici nisu imali potvrdu da će trojica muškaraca biti puštena iz kampova za pritvor. Jedan službenik izjavio je jučer za CNN da će do oslobađanja doći uskoro.
Nakon višegodišnjeg jačanja napetosti zbog sjevernokorejskog nuklearnog i balističkog programa, Korejski poluotok od početka godine doživljava neobično popuštanje napetosti o čemu svjedoči nedavni susret na vrhu čelnika južne Republike Koreje, predsjednika Moon Jae-ina i sjeverne DNR Koreje, vođe Kim Jong-una na granici dviju zemalja.
(Theo Ljubić, Reuters, AFP, CNN, Fox & Friends, The New York Times)
Share This Article