Thompsonov odvjetnik nakon oslobađajuće presude oko Za dom spremni imao poruku za sve

Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić komentirao je odluku suda u Slunju.

Kroz dokazni postupak Thompsonov odvjetnik Karačić isticao je kako se pjesma “Bojna Čavoglave” uz stihove “Za dom spremni” izvodi još od 1991. godine, da je prema podacima HDS-a, koji se bavi zaštitom autorskih glazbenih prava, ta pjesma na televizijskim i radijskim postajama od 1998. do 2017. izvedena čak 1.700 puta te uvijek na koncertima uživo, ali da pjevač nikada zbog toga nije bio kažnjen.

“Pjesma ‘Bojna Čavoglave’ nikada nije izvedena bez predmetnih stihova, oni su dio službeno izdatih nosača zvuka Croatia Recordsa te službenog spota uz pjesmu na kojoj su snimke Marka Perkovića Thompsona i njegovih suboraca iz HOS-a, postrojbe Hrvatske oružane snage s kojom je on 1991. godine branio selo Čavoglave od srpske agresije”, rekao je Karačić.

Imao je i poruku za hrvatsku javnost. “Preporučio bih svima, okanite se više NDH! Ova Hrvatska je sve ono što NDH nije bila”, poručio je odvjetnik.

Podsjetimo, Prekršajni sud u Slunju oslobodio je pjevača Marka Perkovića Thompsona optužbi za remećenje javnog reda i mira vezano za poklič “Za dom spremni” tijekom izvođenja pjesme “Bojna Čavoglave” na koncertu u Slunju 5. kolovoza 2017. na proslavi obljetnice akcije “Oluja”.

Sud je odlučio kako Thompson nije poticao mržnju pokličem “Za dom spremni”.

Čitajući obrazloženje presude, sutkinja je navela da je poklič “ZDS” sastavni dio stihova njegove pjesme “Bojna Čavoglave” koju je Thompson sam napisao, prenosi N1.

Share This Article