Talijani poludili na slovenskog suca, oštetio Romu, kažu, za dva jedanaesterca. Svejedno, Hrvatska ima još jednog vatrenog kandidata za osvajanje Lige prvaka

Čini se da ove sezone bitne utakmice Lige prvaka ne mogu proći bez sudačkih kontroverzi. Novi sudac koji je zapalio vatru nakon utakmice je Damir Skomina, Slovenac kojem je povjerena uzvratna utakmica polufinala između Rome i Liverpoola, u kojoj su Redsi obranili prednost iz prve utakmice i prošli u finale, piše gol.hr. U Londonu je završilo 5:2, u Rimu 4:2., tako da je unatoč nespretnoj reakciji Lovrena koji ne napucao svog igrača od kojeg se lopta odbila u gol, Liverpool uspio sačuvati prednost.

Talijani su Skomini i njegovim pomoćnicima zamjerili dvije odluke koje su utakmicu mogle usmjeriti u potpuno drugom smjeru.

Prva situacija dogodila se u 49. minuti. Edin Džeko je izašao sam na Lorisa Kariusa koji ga je srušio; bio je to očigledan jedanaesterac, ali pomoćni sudac je podigao zastavicu i označio zaleđe. Sudeći po ponovljenim snimkama, čini se da je bosanskohercegovački napadač bio u dozvoljenoj situaciji.

Druga situacija dogodila se u 63. minuti: El Sharaawy je pucao s nekoliko metara, a bek Liverpoola Trent Alexander-Arnold je rukama obranio njegov udarac, gotovo u stilu Luisa Suareza.

Još će se puno pričati o ovim situacijama. Talijanski mediji su već puni kritika, a navijači su svoj bijes izrazili na društvenim mrežama. Mnogi Skominu nazivaju Liverpoolovim glavnim igračem u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, piše gol.hr.

Golovi utakmice:

https://www.youtube.com/watch?v=Ld-IA_1eazg

Modrić i Kovačić u finalu Lige prvaka

Share This Article