Iranski ajatolah sajed Ali Huseini Hamenei poziva muslimanske zemlje da se ujedine protiv SAD-a, a američki predsjednik Donald John Trump prijeti Irancima ukoliko ožive svoj nuklearni program

Iranski ajatolah sajed Ali Huseini Hamenei i američki predsjednik Donald John Trump

Vrhovni vođa Islamske Republike Iran, ajatolah Ali Hamenei (punim imenom: sajed Ali Huseini Hamenei), pozvao je sve muslimanske zemlje da se ujedine protiv Sjedinjenih Američkih Država i ostalih ‘arogantnih sila’ i ponovio da Teheran nikada neće ustuknuti pred nasilnicima, prenosi danas iranska državna televizija IRIB.

‘Iranski narod se uspješno odupire nasilništvu Amerike i ostalih arogantnih sila i nastavit ćemo odolijevati. Sve muslimanske zemlje trebale bi biti ujedinjene protiv Amerike i ostalih neprijatelja’, kazao je ajatolah sajed Ali Huseini Hamenei, javlja britanska novinska agencija Reuters.

‘Takve su opaske za muslimane ponižavajuće. Nažalost odvija se rat u našoj regiji između muslimanskih zemalja. Nazadne vlade nekih muslimanskih zemalja bore se protiv drugih zemalja’, kazao je ajatolah Islamske Republike Iran, sajed Ali Huseini Hamenei

Ajatolah sajed Ali Huseini Hamenei je kritizirao američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa zbog izjave u utorak da neke bliskoistočne zemlje ‘ne bi trajale niti tjedan dana’ bez američke zaštite.

‘Takve su opaske za muslimane ponižavajuće. Nažalost odvija se rat u našoj regiji između muslimanskih zemalja. Nazadne vlade nekih muslimanskih zemalja bore se protiv drugih zemalja’, kazao je ajatolah Islamske Republike Iran, sajed Ali Huseini Hamenei.

“Ako ponovno ožive svoj nuklearni program, imat će više problema nego što su ih imali ikad prije”, upozorio je Donald John Trump.
“Slobodno to naglasite – ožive li nuklearni program, imat će još veće probleme nego prije”, ponovio je Donald John Trump svoju prijetnju

Nadalje, tijekom sastanka s francuskim predsjednikom Emmanuelom Jean-Michelom Frédéricom Macronom u Ovalnom uredu Bijele kuće, američki je predsjednik Donald John Trump je s krajnjim s prezirom govorio o nuklearnom sporazumu koji je ispregovarao njegov prethodnik, bivši američki predsjednik Barack Obama, čiji je cilj spriječiti Islamsku Republiku Iran da razvije nuklearno oružje.

“Ako ponovno ožive svoj nuklearni program, imat će više problema nego što su ih imali ikad prije”, upozorio je Donald John Trump.

“Slobodno to naglasite – ožive li nuklearni program, imat će još veće probleme nego prije”, ponovio je Donald John Trump svoju prijetnju, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

tijekom sastanka s francuskim predsjednikom Emmanuelom Jean-Michelom Frédéricom Macronom u Ovalnom uredu Bijele kuće, američki je predsjednik Donald John Trump je s krajnjim s prezirom govorio o nuklearnom sporazumu koji je ispregovarao njegov prethodnik, bivši američki predsjednik Barack Obama

Sporazum je nazvao “užasnim dogovorom koji je bio potpuno bezuman” jer ne sadrži odredbe o balističkim raketama ni o iranskim aktivnostima u sukobima u područjima poput Sirijske Arapske Republike ili Republike Jemena.

Kraljevina Saudijska Arabija, inače anglo-američki saveznik s kojom se slaže i Država Izrael te Islamska Republika Iran indirektno su angažirane u sukobima na Bližnjem istoku, utrkujući se za prevlast u regiji, od Republike Iraka do Sirijske Arapske Republike i od Libanonske Republike do Republike Jemena. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari