Glavašević o odluci Srbije: Jadan Krstičević, a toliko je volio roštilj u Skadarliji i đuskanje na splavovima

Vesne Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova, za N1 je prokomentirala odluku srbijanske Vlade kojom je proglasila Damira Krstičevića personom non gratom.

Za razliku od Aleksandra Vulina, hrvatski ministar obrane Damir Krstičević nikad nije odlazio u Srbiju i tamo davao huškačke izjave, rekla je Pusić. Riječ je, rekla je, ekvivalentski potez, ministar obrane za ministra obrane. No, zaključak bi bio, kaže Pusić, ‘Sad bi bilo dosta!’

Odluku srbijanske vlade komentirao je i SDP-ov Bojan Glavašević. “Jadan Krstičević, a toliko je volio roštilj u Skadarliji i đuskanje na splavovima”, napisao je Glavašević na Twitteru.

Josip Đakić rekao je da je za njega potez vlade Srbije očekivan. “To je zapravo njihov kontinuitet koji se ne vidi kad će stati i kad će se popraviti. Umjesto da isprave svoje greške, da priznaju da su bili agresori u Republici Hrvatskoj, da su počinili mnoga zla, oni nastavljaju s uvredama. Tako se ne gradi prijateljstvo. Ova odluka je njihov dokaz bahatosti i bezobraznosti”, rekao je Đakić.

“Mislim da će Vlada iznaći najbolja rješenja i pokazati da je Hrvatska suverena u odlučivanju. U diplomatskom odgovoru siguran sam da će iznaći pravo rješenje. Ne znam koje će biti, ali znam da imamo snage i razuma reagirati”, rekao je Đakić, dodavši da bi on ukinuo sve diplomatske odnose sa Srbijom.

Politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja je također komentirao odluku Srbije.

“Rekao bih da Vučićevi naprednjaci rade sve kako bi HDZ-u pomogli da povrati podršku biračkog tijela kojeg su izgubili glasanjem za Istabulsku konvenciju. A zašto baš Krstičević? Ne mogu to naslutiti. Hrvatska je već povukla određene mjere, a sad ćemo vidjeti što će biti dalje. Obje Vlade su se odlučile za oštre mjere, a zašto je tako možemo samo naslućivati.”

Evo što Krstičević kaže na odluku Srbijanske Vlade po kojoj je nepoželjan u toj zemlji

Facebook Komentari