Perharić: Prijava protiv Vrdoljaka je temeljena na istinitom iskazu

Foto: N1

Izjavu za javnost o tvrdnjama gospodina Ivana Vrdoljaka u utorak će u Krškom dao je član Uprave NEK-a Hrvoje Perharić.

Hrvoje Perharić je na početku konferencije za medije naveo da mu nije uobičajeno komuniciranje preko medija te da je njegov današnji istup motiviran istupima Ivana Vrdoljaka u zadnjih nekoliko dana.

Vezano za podnesenu kaznenu protiv Vrdoljaka, a vezano za prijetnje, kazao je: “Važno je da ponovim da mi je gospodin Vrdoljak 2015., dok je bio ministar gospodarstva, u telefonskom razgovoru prijetio na način kako su to prenijeli mediji pozivajući se na dokumentaciju DORH-a.

Odbacujem insinuacije gospodina Vrdoljaka da je kaznena prijava potaknuta od bilo koga sa slovenske strane. Kaznena prijava temeljena je na istinitom iskazu i podnesena je isključivo mojom osobnom odlukom.”

Podsjetimo, nakon što je prošloga tjedna u javnost procurila vijest kako je potvrđena optužnica protiv predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka zbog prijetnji koje je 2015. kao ministar gospodarstva uputio hrvatskom članu Uprave NE Krško Hrvoju Perhariću, Vrdoljak je na konferenciji za medije govorio o detaljima prijave.

Vrdoljak tvrdi da je protiv njega podignuta lažna kaznena prijava. ‘Nikada nisam prijetio’, kazao je.

Iz NE Krško za N1 potom su javili:

“U vezi s napisima u medijima član uprave NEK-a Hrvoje Perharić potvrđuje da mu je Ivan Vrdoljak, bivši ministar gospodarstva u Vladi SDP-a, godine 2015. u telefonskom pozivu prijetio na način, kako su prenijeli mediji iz pridobivene dokumentacije od Državnog odvjetništva RH. Postupanje nakon izvršene kaznene prijave bilo je u nadležnosti Državnog odvjetništva RH zbog djela protiv osobne slobode i prava čovjeka i građanina. Prijava je podnesena na istinitom iskazu Hrvoja Perharića u cilju sačuvanja osobnog integriteta. Ni u kom slučaju nije potaknuta od bilo koga od slovenske strane, već je provedena isključivo osobnom odlukom oštećenog Hrvoja Perharića”, piše u odgovoru NE Krško N1 televiziji.

VIDEO Vrdoljak o optužnici: Nikada nisam prijetio, Perharić je pristao na gubitak za hrvatske tvrtke i kršio međunarodni ugovor sa Slovenijom

Facebook Komentari