HZZO uvrstio nove lijekove na listu, među ostalim i Spinrazu

Na osnovnu i dopunsku listu lijekova u redovnoj proceduri uvršteni su novi lijekovi.

U osnovnu listu lijekova uvršteni su lijekovi: folitropin delta za liječenje neplodnosti, rezervni antibiotici ceftazidim+avibaktam i ceftarolin fosamil, tenofovir alafenamid za liječenje kroničnog hepatitisa B, lijekovi okrelizumab i kladribin za liječenje multiple skleroze, lijek nusinersen za liječenje spinalne mišićne atrofije (tip I, II i III, za djecu do 18 godina koja nisu na mehaničkoj ventilaciji), lijek idebenon za liječenje Leberove hereditarne optičke neuropatije i kombinacija beklometazon+formoterol+glikopironij za liječenje kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB) te 2 nove indikacije uz lijek regorafenib: za liječenje gastrointestinalnog stromalnog tumora i hepatocelularnog karcinoma.

U dopunsku listu lijekova uvrštena su dva nova lijeka: eletriptan za liječenje migrenoznih glavobolja i tafluprost+timolol za liječenje glaukoma.

Na obje liste uvršteno je dodatnih 98 novih pakiranja (generičke i kliničke paralele i novi oblici već postojećih lijekova u listi).

Stavljanjem novih lijekova na listu proširuje se spektar lijekova koji osiguranici mogu za svoje liječenje dobiti na teret obveznog zdravstvenog osiguranja.

Facebook Komentari